Umrla zvijezda serije “Dva i po muškarca”

Piše: Redakcija

Conchata Ferrell, zvijezda serije “Dva i po muškarca” umrla je šest mjeseci nakon što je pretrpjela srčani udar  i infekciju bubrega.

Preminula je u 77. godini od komplikacija nakon srčanog zastoja, a kako izvještavaju strani mediji umrla je mirno, okružena porodicom u bolnici Sherman Oaks u Sherman Oaksu u Kaliforniji, prenosi “Deadline”.

Conchata je najpoznatija po ulozi duhovite kućne pomoćnice Berte u hit CBS humorističkoj seriji “Dva i po muškarca” u kojoj glavne uloge imaju Charlie Sheen, Jon Cryer i Angus T. Jones

U julu je objavljeno da se Conchata borila za život nakon što je pretrpjela srčani udar. Ona se borila sa zdravstvenim problemima od prošle godine nakon što je pretrpjela životno opasnu infekciju bubrega i krvi. Bila je hospitalizirana još u decembru prošle godine, a ljetos je prebačena u ustanovu za dugotrajnu njegu.

Njen suprug Arnie Anderson tada je rekao: “Proći će neko vrijeme prije nego što dođe do oporavka. Sve je to neurološko. Ne možemo ništa učiniti kako bismo ubrzali proces. Nadamo se najboljem.”

Conchata Galen Ferrell rođena je 28. marta 1943. u Charlestonu, zapadna Virginia. Udala se za supruga Arnija 1986. godine, a par dijeli kćerku Samanthu (38).

Uloga Conchate u filmu “Dva i po muškarca” donijela joj je dvije nominacije za Emmy. Također je dobila nominaciju za Emmy 1992. godine za ulogu Susan Bloom u LA Law.

Zvijezda dva i po muškarca Jon Cryer objavio je na Twitteru tužnu vijest tvitujući o svojoj voljenoj ‘Chatty’ da je “bila prekrasan čovjek.”

 

Izvor: Mirror.co.uk

Priredila: M. K.

Pročitajte još