Ilda Šaulić objavila uspomenu na oca: Zvao ju je „šećerko“

Piše: Redakcija

Ilda Šaulić, kćerka kralja narodne muzike Šabana Šaulića, nakon njegove pogibije, ne prestaje dijeliti uspomene na velikog pjevača. Na svom Instagram profilu vrlo često dijeli njegove i zajedničke fotografije i snimke s koncerata, a ovih dana s fanovima je podijelila i objavu sa svog omiljenog mjesta.

Fotografija iz kafea „Kralj“ dok sjedi ispod slike Šabana Šaulića, propraćena je Ildinim riječima: „Kafe „Kralj“. Moje omiljeno mjesto u gradu“. Ovaj kafe u Beogradu Šaban Šaulić otvorio je prije četiri godine, a nosi naziv, logično, upravo po kralju narodne muzike.Na otvaranju porodičnog restorana bile su brojne poznate ličnosti.

Inače, svaku Ildinu objavu o Šabanu prate hiljade dirljivih komentara njenih pratitelja koji žale zbog preranog odlaska Šaulića koji je poginuo u saobraćajnoj nesreći u Njemačkoj 17. februara prošle godine. Tako su reagirali i na Ildinu uspomenu objavljenu kroz snimak s jednog od Šabanovih koncerata na kojoj je on, najavljujući Ildin nastup, otkrio kako ju je zvao „šećerko“.

-Ona je moj šećer, moja ćera, moj ponos i dika, moja Ilda – najavljivao je Šaban Ildine nastupe na svojim koncertima.

„Veliki čovjek, umjetnik, koji se nikada, neće zaboraviti. Ilda, očeva mezimice samo nastavi, da budeš i dalje očev ponos“; „Bravo za Kralja .Tako se voli kćerka. Prelijepo.“ „Legendo nedostaješ, sada pjevaj anđelima divni čovječe sa anđeoskim glasom. Počivaj u miru“. „Trebao je jos dugo da nas uveseljava, peca u Krcedinu, igra se sa unucima, uživa sa drustvom… Mogu misliti kako je vama kad je nama ovako, a dotakao nas je samo kroz pjesmu“, samo su neki od komentara Šabanovih obožavatelja kojima jako nedostaje.

Ildina objava s očevog koncerta i njenog nastupa sve dočarava slikom i zvukom njene poznate pjesme “Stani dušo da te ispratim”.

Priredila: M. K.

Pročitajte još