Nekad je bila u vezi s Davidom Bowiejem: Susan Sarandon i u 74. odlično izgleda

Piše: Redakcija

 

Susan Sarandon, zanosna riđokosa glumačka, diva neponovljivog prodornog pogleda oduvijek je bila posebna. Susan se proslavila filmovima kao što su ‘Atlantic City’, ‘Thelma i Louise’, ‘Vještice iz Eastwicka’ ili ‘Pomajka’. Tijekom svoje karijere zaradila je pet nominacija za Oskara, a zlatni je kipić osvojila 1996. za ulogu u filmu ‘Odlazak u smrt’.


U nastavku je nekoliko zanimljivih činjenica o slavnoj glumici:

  1. Rođena je 4. oktobra 1946. godine i najstarija je od devetero djece.
  1. Uhapšena je nekoliko puta jer je kao tinejdžerica protestirala protiv rata u Vijetnamu. Vječna aktivistica i sada poziva ljude da učestvuju na izborima, sa sinom je snimila zanimljive fotografije kojima poziva na glasanje.

 

  1. Prvu ulogu u filmu dobila je sasvim slučajno. Svog muža Chrisa pratila je na audiciju za film ‘Joe’, a zatim je odlučila i sama pokušati. Dobila je ulogu Susan Compton, a njezin muž nije dobio nijednu ulogu u tom filmu.

  1. Bila je jedna od osam žena koje su nosile olimpijsku zastavu na otvorenju Olimpijskih igara 2006. godine u Torinu.

  1. Karijeru je započela kao model.

  1. U filmu ‘Vještice s Eastwicka’ trebala je glumiti Alexandru, no na njeno je mjesto u zadnjem trenutku upala Cher. Za zamjenu je saznala tek kad je stigla na set, a to je iskustvo opisala kao vrlo ponižavajuće.

 

  1. Callie Khouti napisala je scenarij za film ‘Thelma i Louise’, a Sarandon joj je bila prvi i jedini izbor za kultnu ulogu Louise Elizabeth Sawyer.

  1. Glumica je, nakon što se rastala od prvog muža, neko vrijeme bila u vezi s Davidom Bowiejem.

  1. Zamalo nije dobila ulogu u filmu ‘Bull Durham’ 1988. jer su producenti smatrali kako je prestara i nedovoljno smiješna. Tada je imala 42 godine.

  1. Od 1999. godine UNICEF-ova je ambasadorica dobre volje. Humanitarnim radom bavi se od najranije mladosti, pomažući djeci i mladima.

Izvor: RTL

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti