Horor priče poznatih dama: Godina obilježena dramama

Piše: Preuzeti tekst

Pojedine javne ličnosti tokom proteklih nekoliko mjeseci proživjele su prave životne drame koje sasvim sigurno mogu poslužiti i kao idealan “plot” za neki Netflixov horor film, prenosi Nova.rs.

Jedna od takvih zasigurno je pakleno ljetovanju hrvatske voditeljice Nikoline Pišek koja je umjesto odmora iz snova dobila dramu koju će pamtiti, vjerovatno cijelog života. Tu je i nedavni slučaj proganjanja kroz koji je morala proći pop diva Nina Badrić.

 Ljetovanje iz pakla Nikole Pišek

Zaštitari, uvrede, intervencija policije, obostrane prijave zbog prijetnji te prijava krađe nakita i novca, epilog je nesvakidašnjih i neugodnih događaja koji su se početkom avgusta odvijali u luksuznoj Villi Hedonist u Kaštel Starom. U policiji je zbog prijetnji na kraju završio srpski preduzetnik Vidoje Ristović, hrvatskoj javnosti poznat kao suprug voditeljke Nikoline Pišek.

Nikolina sa suprugom

Rok Gale, vlasnik vile, podnio je prijavu protiv voditeljkinog muža zbog uništavanja imovine i prijetnji, a Nikolina Pišek je podnijela prijavu protiv Galeta zbog krađe i otimanja lične imovine.

Pišek je zajedno sa porodicom opisala hrvatskim medijima svoje ljetovanje kao ljetovanje iz pakla, dok je, kako je rekla, trebalo da bude ljetovanje iz snova. Oni su pomenutom vlasniku vile, preko agencije, uplatili više hiljada eura kao kaparu prije svog dolaska u vilu. Kako navode hrvatski mediji, radi se o ukupnim iznosima od 3,10 i 7 hiljada eura.

“Dogovoreno je da se plati najam vile, najprije kapara od 7000 eura, koju smo platili agenciji, a zatim smo vlasniku vile, odnosno suprugu vlasnice, Gali, platili još oko 10.000 eura, te još 3000 eura za osiguranje od eventualne štete”, kaže Nikolina Pišek i nastavlja:

“Najprije smo došli nas četvoro, jer jedna ćerka nije mogla da dođe iz Beograda zbog graničnoga režima i koronavirusa, ali je uskoro i ona došla. Sve ukupno trebalo nas je biti 8. Dakle Vidoje, ja, dvoje naše male djece, moja Hana s prijateljem, te moja prijateljica sa svojim djetetom. Takođe, najavili smo da ćemo dovesti pse”, rekla je voditeljka za “Jutarnji.hr“.

Kako je dalje opisala, vlasnik vile je gotovo svakodnevno dolazio u kuću i obilazio ih, mimo dogovora. Pišek kaže da su planirali da budu sami. Ona navodi da je imao neprimjere komentare govoreći njenom suprugu da u Beogradu poznaje dvije Brazilke koje ga mogu opustiti ukoliko mu bude potrebno, ali i da su u nekom trenutku saznali da postoje kamere putem kojih ih je vlasnik sve vrijeme posmatrao.

“Suprug je kod sebe imao oko 68.000 eura gotovine koju je par dana ranije podigao s računa u Splitu jer je preko jedne advokatske kancelarije bio u pregovorima za kupovinu jedne nekretnine u Zagrebu, a taj novac je trebao biti kapara. Takođe, imali smo i skupocjeni nakit vrijedan oko 270.000 eura, tri muška sata, Cartierovu narukvicu s brilijantima. Te dragocjenosti smo stavili u sef koji se nalazio u ormaru u mojoj sobi, međutim nakon nedjelju dana je Vidoje krivo ukucao šifru u sef te se sef zablokirao, pa smo zvali Galu da otvori sef jer se mogao otvoriti i ključem. On je došao i otključao sef, međutim bilo mi je neugodno jer sam vidjela da ima ključ, pa smo odlučili da nakit više ne držimo u sefu”, dalje je tada objasnila voditeljka.

Rok Gale

Ona navodi da su veliki dio novca kasnije sakrili zajedno sa nakitom, a da su se posljednjih nekoliko dana njihovog boravka pretvorili u sam pakao.

Po povratku iz grada, privatno obezbjeđenje ih je spriječilo da uđu u vilu i da uzmu svoje stvari, a nakon što je došla policija – Nikolina Pišek navodi da joj je bilo neprijatno jer je shvatila da se svi međusobno poznaju. U skraćenoj verziji priče, shvatili su da su opljačkani i da njihovih stvari više nema. Njena ćerka Hana je pala u nesvijest zbog stresa, a njen suprug, srpski biznismen, pokušao je krišom da uđe u vilu zbog čega je bio napadnut, kako verbalno tako i fizički.

Nikolina navodi i da ga je vlasnica vile obasipala nacionalističkim, uvrijedljivim komentarima.

 

Pomahnitali fan Nine Badrić          

Hrvatska zvijezda Nina Badrić, proživjela je pravu dramu kada ju je jedan od pomahnitalih fanova uhodio ispred stana u kojem živi u Zagrebu, zbog čega je morala da se obrati policiji.

Kako saznaje “Slobodna Dalmacija”, muzičarka je odlučila da ga prijavi jer ju je učestalo uznemiravao želeći s njom da ostvari prisniji odnos.

Muškarac tu nije stao, već je otišao toliko daleko da se pojavljivao u Jelsi na ostrvu Hvar, gdje je Nina prije nekoliko godina kupila stan. Nije mu bilo strano da dolazi i ispred njenog stana u Zagrebu, gdje su takođe imali susrete.

S obzirom na to da ona nije željela da ima bilo šta sa njim, morala je da se obrati policiji, navodi pomenuti medij.

Cijeli slučaj je prvo završio na splitskom Opštinskom državnom tužilaštvu, ali je kasnije sve prebačeno na isto tužilaštvo u Zagrebu, s obzirom da muškarac tamo ima prebivalište.

Sud i državni tužioc su mu radi uhođenja, prema članku 98. Zakona o kaznenom postupku, izrekli mjere opreza koje se odnose na zabranu prilaska Nini Badrić, zabranu bilo kakvog uspostavljanja veze s njom, kao i na zabranu uhođenja ili uznemiravanja.

Kako je naveo “Jutarnji.hr”, ovo nije bio prvi put da je Nina Badrić bila žrtva uhođenja.

Organizatori gala božićnog koncerta u Bjelovaru 2012. godine, pozvali su policiju uočivši obožavatelja koji ju je pratio više od godine dana. Isto se dogodilo u Splitu, kada je jedan od obožavatelja pokušao da upadne na scenu i prođe kroz obezbjeđenje.

Ubrzo se ispostavilo da je riječ o muškarcu iz Užica u Srbiji. Gdje god se ona pojavila bio je i on, od koncerata do večernjih događaja, čak je kao i ovaj posljednji muškarac, stigao do Hvara i vrebao pjevačicu s plaže.

 

Uhodio Jelenu Rozgu           

Zbog maltretiranja Jelene Rozge podignuta je optužnica protiv jednog državljanin Hrvatske koji stanuje i radi u Njemačkoj. Protiv njega državni sud u Splitu podigao je optužnicu i zatražio šest mjeseci kazne zatvora zbog nametljivog ponašanja prema pjevačici.

Jelena je više od godinu dana od javnosti skrivala s kakvim problemom se suočava.

Pomenutom muškarcu na teret se stavlja da je od početka avgusta 2019. godine pa do septembra 2020. godine preko svog emaila i profila na društvenoj mreži Instagram slao Jeleni neprimjerne poruke. U njima je insistirao na njihovom druženju, iskazivao je želju da započnu ljubavnu vezu i intimne odnose.

Pjevačica je užasnuta postpucima dotičnog muškarca odbijala svaku komunikaciju s njim, ipak on je nastavio da šalje poruke i svoje fotografije.

Više puta kucao joj je na vrata, fotografisao se ispred njenog ulaza i te fotografije joj je kasnije slao. Rozga je na kraju sve prijavila policiji. Optuženi je na ispitivanju priznao svoja djela, te je rekao da je spreman da prestane sa ovakvim ponašanjem.

Izvor: Nova.rs

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti