Sudinica je tuži, a Severina se nije pojavila na ročištu

Piše: Redakcija

Foto: PIXSELL

Severina Kojić nije se pojavila danas na zakazanom pripremnom ročištu u Opštinskom građanskom sudu u Zagrebu zbog tužbe koju je protiv nje podnijela sudija Lucija Lasić početkom ove godine.

Kako pišu hrvatski mediji, danas je trebalo da budu iznijeti dokazni prijedlozi, međutim Severina nije došla na ročište. Ipak, ona nije ni bila u obavezi da se lično pojavi na sudu, pišu mediji.

Podjsećanja radi, Lucija Lasić je pjevačicu tužila u februaru zbog povrede ličnih prava i tražila je naknadu štete u iznosu od 20.000 kuna (oko 5.000 KM), nakon što je Severina prošle godine na press konferenciji povodom početka regionalne turneje izjavila:

– Ne znam zašto se čudim šta se ovo događa kad u ovoj zemlji ni žene ni djevojčice nemaju sudsku zaštitu i podršku za fizičko silovanje. Slično silovanje sam i sama prošla na Županijskom sudu u Splitu, i to u sudskom postupku pokušaja oduzimanja djeteta kod sudije Lucije Lasić.

Foto: PIXSELL

Inače, riječ je o sudiji koja je bila na sudskom vijeću u Županijskom sudu u Splitu koje odlučuje o Severininoj žalbi na presudu kojom je odlučeno da njen sin stanuje s ocem Milanom Popovićem.

Izvor: srbijadanas.com

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti