Dvostruka preljuba: Modna diktatorica razvela se od milionera i u 71. zaljubila se u glumca

Piše: Preuzeti tekst

Nakon dvije decenije modna diktatorica, ikonična glavna urednica američkog izdanja časopisa “Vogue” Anna Wintour rekla je zbogom milioneru Shelbyju Bryanu, a već neko vrijeme šuška se kako je razlog tome dvostruki preljub. Dok se suprug vratio bivšoj odabranici, koju je prije više od 20 godina zbog Anne i napustio, ona je, čini se, pronašla utjehu u zagrljaju dugogodišnjeg prijatelja i glumca Billa Nighyja. Zbog ljubavne prošlosti zloglasnu modnu diktatoricu svojedobno je tračao i nekadašnji američki predsjednik Bill Clinton, a ova joj je godina zadala udarac na brojnim životnim poljima.

Posljednjih sedmica medijske stupce puni ljubavna priča o razvodu Anne i Shelbyja nakon 16 godina braka. Iako se 71-godišnja urednica prestižnog modnog časopisa i tri godine stariji milioner nisu oglasili o svojoj odluci, američki tabloidi ne prestaju šuškati o tome da je razlog njihovog prekida, zapravo, dvostruka preljuba.

Upućeni tvrde da je najmoćnija žena modne industrije jedva dočekala skinuti vjenčani prsten i prekinuti svaku vezu s muškarcem zbog kojeg se svojedobno našla na meti tračeva, a kritika je prije 20 godina nije poštedio ni nekadašnji američki predsjednik Bill Clinton. Naime, američki pionir telekomunikacija navodno se vratio bivšoj supruzi Catherine, koju je prije dvije decenije ostavio zbog Anne Wintour. Njen suprug, investicijski bankar Damon Mezzacappa, preminuo je prije tri godine, a nakon tog tragičnog događaja, počelo se šuškati kako se bivši par zbližio i, u konačnici, iznova zaljubio.

Iako se čini kao da je Anna Wintour iz cijele priče izašla izdana i povrijeđena, čini se kako to u suštini nije slučaj. Poznato je da urednica modne biblije “Vogue” već dugi niz godina njeguje vrlo blizak odnos sa 70-godišnjim holivudskim glumcem Billom Nighyjem za kojeg se sada šuška da joj je ukrao srce.

Junak romantične komedije ‘Zapravo ljubav’ posljednjih godina bio je njena pratnja na većini važnih događanja, dok je se u društvu supruga Shelbyja gotovo i nije moglo vidjeti. Proteklog januara dvojac je zajedno prisustvovao modnoj reviji u Parizu, a tada su uhvaćeni kako prisno šapuću i smješkaju se jedno drugom. Od tada, njen brak našao se pod povećalom medija koji ne prestaju šuškati o mogućoj ljubavi između slavnog glumca i modne urednice.

Iako su dvije decenije slovili za jedan od najmoćnijih parova svijeta, brak Anne Wintour i milionera Shelbyja Bryana isprva nije naišao na odobrenje javnosti. Sad već bivši supružnici upoznali su se 1997. na humanitarnom balu za njujorški City Ballet, dok je proslavljeni biznismen i otac četvero djece bio oženjen s Catherine, a zloglasna modna urednica bila je u braku s Davidom Shafferom, dječjim psihijatrom na Univerzitetu Columbia kojem je rekla sudbonosno ‘da’ davne 1984. godine.

Bivšem suprugu Anna je rodila danas 35-godišnjeg ljekara Charlesa i dvije godine mlađu Bee koja je 2018. uplovila u bračnu luku s fotografom Francescom Carrozzinijem, sinom France Sozzani, preminule glavne urednice talijanskog izdanja Voguea.

Svjedoci fatalnog susreta budućih supružnika izjavili su kako modna diktatorica tada nije skidala osmijeh s lica, što je za nju bilo veoma čudno, s obzirom na to da je poznata po hladnoj vanjštini i rezerviranosti. Shelbyju je na humanitarni bal stigao u pratnji svoje supruge Catherine, no ni njega ni Annu to nije spriječilo da se prepuste flertu. Njihovo ponašanje mjesecima je bilo najveći skandal među njujorškom društvenom kremom, a šuškanja o mogućoj ljubavi ubrzo su se pokazala tačnima.

Izvor: Coverstyle.hr

Pročitajte još