Seks simbol bivše Jugoslavije tuži najbolju prijateljicu Kim Kardashian

Piše: Preuzeti tekst

 

Nekadašnji seks simbol bivše SFRJ, jugoslovenska misica, foto-model, manekenka, celebrity novinarka Dijana Bećirović, već godinama živi u Americi i zove se Niven Bećirović. Ovih dana u žiži je zbog bizarnog spora u SAD u kojem optužuje svoje prve komšinice za maltretiranje.

Cijeloj priči posebnu atrakciju daje podatak da su komšinice najbolja prijateljica Kim Kardashian, najpoznatije američke starlete, Britney i njena mama Lisa Gastineau. Kako prenosi portal Imperijal.net, Bećirović u tužbi tvrdi da su je Britney i Lisa Gastineau zlostavljale, dolazile na vrata, otimale joj alkohol i cigarete. Na sudu u Los Angelesu vodi se prava bitka oko dokazivanja tih navoda, a pljušte i optužbe tužene strane protiv Dijane Niven Bećirović.

Inače, Dijana Bećirović, rođena je u Lukavcu kraj Tuzle.  Ova mala sredina 1981. godine ostala je u šoku kada se njihova sugrađanka slikala gola za „Start“.

– Uopće mi ne smeta kad kažu “djevojka sa sela”. Takva “sela” imaju 10-15 kuća, to su bili lijepi gradići s lijepim olimpijskim bazenima. Moja majka je imala najmodernije haljine koje su se u to vrijeme mogle kupiti u Italiji. To je daleko od sela. Najviše mi je krivo kad me novinari zovu starleta, moraju znati značenje riječi koje izgovaraju. Starleta znači jedna zvjezdica, žena koja želi da se druži sa poznatim ljudima, uda se i ode. To nikad nije bio moj životni put. Nikad nisam jurila bogate ljude – izjavila je Dijana u jednom intervjuu za “Dnevni avaz”.

Ostalo je zapisano i da je Dijana bila u vezi s legendarnim Al Pacinom. Bila je fatalna i za poznate i nepoznate muškarce, pa su se zbog nje navodno potukli i članovi grupe Bijelo dugme, klavijaturista Vlado Pravdić i frontmen Goran Bregović, s kojim je bila u vezi neko vrijeme u doba njihove najveće slave.

U knjizi “Dijana – moja priča” otkrila je kako je ljubovala s Goranom Bregovićem, Zdravkom Čolićem i Al Pacinom, kojeg je ostavila zato što joj je, kako je kazala, bio dosadan.

Karijeru modela započela je krajem sedamdesetih, kad je imala 14 godina. Snimila je nekoliko reklama, a krasila je naslovnicu “Playboya”. Zanosnu plavušu 1984. primijetili su modni agenti pa je otišla u Italiju, gdje je postala model poznatih brendova – od “Versacea” do “La Perle”.

Osim u manekenstvu, Dijana je bila veoma uspješna i u novinarstvu, završila je čak tri fakulteta. , a za vrijeme rada na italijanskom RAI-ju intervjuirala je dvojicu papa: Ivana Pavla II i Benedikta XVI s kojim se provozala i na Vespi…

-Dijana Bećirović tuži BFF od Kim Kardashian i njezinu mamu kao susjede iz pakla.Zadnje dvije godine najpoznatiji američki mediji s posebnom pažnjom prate bizarni sudski spor koji se vodi na sudu u Los Angelesu. Najbolja prijateljica Kim Kardashian Brittny Gastineau i njena mama Lisa Gastineau, inače su u Americi poznate kao zvijezde reality showa Gastineau Girls. S posebnom pažnjom mediji su objavili kako su se slavne reality zvijezde na sudu pobunile protiv svoje susjede, nekadašnje jugoslavenske kraljice ljepote, kako Dijanu, sada Niven Becirovic, nazivaju američki mediji. Tokom suđenja isplivale su najmonstruoznije međusobne optužbe posvađanih susjeda. Održano je i ročište na kojem se utvrđivalo hoće li sud donijeti trajni ili će se ukinuti privremena mjeru zabrane pristupa – prenio je Imperijal.net

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti