Jelena Karleuša odgovorila na uvredljive komentare: Majka ne treba da izgleda kao kućna pomoćnica

Piše: Preuzeti tekst

Jelena Karleuša, poznata je po svojim izazovnim odjevnim kombinacijama, kojima privlači mnogo pažnje, koji su nerijetko tema i među članovima žirija muzičkog takmičenja “Zvezde Granda”. U posljednjoj epizodi ovog TV šoua, Dragan Stojković Bosanac prokomentarisao je njenu odjevnu kombinaciju riječima:

— Majki u našem žiriju imamo dosta, ja mislim da je ovo klasičan primjer kako se majka zalaže i više nema šta da da, ni garderobe više da obuče, mada imamo i drugu (Viki Miljković), koja je pokazala šta znači biti majka jednog djeteta, ti si više obučena, jer dvoje djece je veći trošak — rekao je on u svom stilu.

Karleuša je na to odgovorila:

— Majka, to je tema koju smo apsolvirali, da žena ako je majka ne treba da se zavije, da ode u manastir, da izgleda kao kućna pomoćnica i završi sa svojim poslom.

Pjevačica je dodala da ona kod kuće nije odjevena kao na sceni i pohvalila se svojim mezimicama Atinom i Nikom.

— Ja sam u mojoj kući majka, nisam u scenskom kostimu. Moja djeca su divno vaspitana, sa svim peticama, uzorna, fina, skromna djeca i za mene svi kažu da sam divna majka. To što ja imam svoj posao nema veze sa tim kakva sam majka, niti to mene određuje. Mogu samo da vam kažem da su moje kćerke na majku ponosne — istakla je Karleuša i otkrila čemu uči svoju djecu.

— Od svoje majke mogu da nauče kako je biti samostalan, uspješan, kako je boriti se, kako ne dati na sebe. Kako je biti žena u muškom svijetu, punom predrasuda, balkanskom, seljačkom mentalitetu, gdje se žena gazi i ne poštuje zbog svoje seksualnosti. Ja svoje kćerke učim da se ne stide ni svoje seksualnosti, ni svoje ženstvenosti, ni svog tijela i da imaju svoje ja, kao i da niko ne smije da im spočitava što su lijepe i zgodne — zaključila je.

Izvor: Glossy.rs

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti