Osramoćena TV zvijezda markirane krpice zamijenila zatvorskom odjećom

Piše: Preuzeti tekst

AFP

Popularna TV zvijezda Lori Loughlin od kraja oktobra boravi u federalnom zatvoru Dublin u Kaliforniji, gdje služi dvomjesečnu kaznu zbog davanja mita u iznosu od 500.000 dolara kako bi se njene dvije kćerke, Olivia Jade (21) i Isabella Rose (22), preko veze upisale na fakultet UCLA.

Umjesto gurmanskih obroka, glumica iza rešetaka jede žele i sendviče s maslacem od kikirikija, voće i žitarice, a izvan sebe je od straha da bi se mogla zaraziti Corona virusom. Prema podacima ureda za zatvore, u Dublinu je dosad napravljeno 326 testova na COVID-19, od kojih su 16 slučajeva bili pozitivni, a za njih još 12 čekaju se rezultati.

Loughlin silno nedostaje njezina porodica, pogotovo nakon što je broj telefonskih poziva smanjen na samo tri u sedmici, a privatni zatvorski posjeti obustavljeni su zbog pogoršanja stope zaraze u okrugu. Uprava zatvora ovim potezima želi osigurati što veće socijalno distanciranje. Osim toga, žene su zatvorene u ćelije za četiri osobe i zabranjen im je rad, a i tuširanje im je svedeno na svega tri puta sedmično. Mnoge se žale kako nisu dobile niti dodatni sapun za pranje ruku.

(FILES) In this file photo taken on August 27, 2019, actress Lori Loughlin and husband Mossimo Giannulli exit the Boston Federal Court house after a pre-trial hearing with Magistrate Judge Kelley at the John Joseph Moakley US Courthouse in Boston. – Loughlin was slapped with an additional charge related to America’s wide-ranging college admissions scandal on October 22, 2019, increasing the likelihood that she could serve time in prison. The star of 1980s-90s sitcom “Full House,” her husband and nine other parents now face the charge of conspiracy to commit federal programs bribery on top of previous charges, prosecutors said. (Photo by Joseph Prezioso / AFP)

Zatvorenice u Dublinu bude se u 5 sati kad se automatski pale svjetla, a do 6:30 sve moraju biti spremni za prozivku, a njihovi kreveti moraju biti uredno posloženi.

– Lori ne plače svake večeri, ali jako je tjeskobna. Boji se Corona virusa. Stvarnost života iza rešetaka zbilja ju je šokirala. Potpuno je sama, nosi mušku uniformu i čizme, ne Guccijeve cipele, nego obične čizme. To su stvari na koje ona jednostavno nije navikla. Sve je prljavo i nije nimalo ugodno zamijeniti luksuzan dom takvim mjestom – otkrila je Holli Coulman, bivša zatvorenica koja je 2015. godine bila osuđena za prijevaru s kreditnim karticama, a sad radi kao zatvorska savjetnica.

Loughlin je tražila da joj se zbog pandemije odobri kućni zatvor, ali sudac ju je odbio jer glumica nema nikakvih zdravstvenih problema, piše Daily Mail. Lorin suprug Mossimo Giannulli (57) također je u zatvoru – u muškom u blizini Santa Barbare provest će pet mjeseci jer je i on bio umiješan u skandal oko upisa kćerki na fakultet. U njegovu zatvoru Lompoc tokom pandemije 944 zatvorenika testirano je na Corona virus, a 701 dobio je pozitivne rezultate.

Izvor: Jutarnji.hr

Pročitajte još