Iza osmijeha krije ogromnu tugu: Nakon pogibije mlađeg brata i napustila ga je i majka

Piše: A. Z.

Gökberk Demirci kojeg je domaća publika upoznala kao Emira u seriji “Zakletvi”, prije nešto više od sedam godina u jednoj saobraćajnoj nesreći izgubio je mlađeg brata, a iste godine ostao je i bez majke, što ga je u potpunosti dotuklo. Ona se dugo bila borila s kancerom, a on je i inače veoma vezan za svoju porodicu, pa je ovaj gubitak veoma teško podnio. No u svemu mu pomaže njegova kolegica iz serije, a odnedavno i zaručnica Ozge Yaggiz, koja u pomenutoj seriji glumi Rejhan.

Iako je uspio da dotakne same zvijezde, ne voli mnogo da se eksponira. U intervjuu koji je za strane medije dao prije nekoliko mjeseci otkrio je kada se zaljubio u glumu, šta ga povezuje sa ulogom Emira, kojeg glumi u seriji „Zakletva“, kakve ima planove za budućnost i da li ima želju da se okuša na stranom tržištu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Gökberk Demirci (@gokberkdemirci)

– Nikada nisam planirao da se bavim glumom. To je bila slučajnost. Bio sam u posjeti kod prijatelja i sreo sam nekoga ko mi je ponudio ulogu. Tako je sve počelo, spontano. To nije nešto ni o čemu sam sanjao, bila je to daleka stvar za mene.

Prije glume bio je u svijetu sporta i maštao je da će postati profesionalni sportista, čemu može zahvaliti svoju zavidnu figuru.

– Sve se promijenilo sa ovom ponudom. Sport mi je bio san, ali sada mi je to samo hobi. Završio sam sa profesionalnim takmičenjima prije nego što sam otišao u vojsku i nisam imao namjeru da nastavim sa tim. Mislio sam da se nastavim baviti sportom izvan ringa… Ali onda sam počeo sa glumom. Sada mi je sport hobi i treniram kada imam vremena – rekao je poznati glumac, koji s likom Emira Tarhuna kaže da ima sličnosti i različitosti.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Gökberk Demirci (@gokberkdemirci)

– Zapravo, imamo mnogo toga zajedničkog. Imamo i različitosti. Emir Tarhun je veoma pravdoljubiv lik. Sve što treba da se desi, prema njemu treba da se desi na pravedan način. Disciplinovan je i on je neko ko ne podnosi laži. Sve treba biti na svom mjestu, onako kako treba. Ovo nam je zajednička stvar. I ja sam pravedan – kaže Gokberk i dodaje da im nije zajednička tvrdoglavost.

– Ono što nam nije zajedničko je to što je on ima fiks ideje. Tvrdoglav je i ne mijenja svoje stavove. Ponos mu je jako bitan. Čak i kada griješi, svjestan je da griješi, ali ponos mu ne dozvoljava da se povuče. Takve kvalitete čine stvari težim osobama s kojima je, i izluđuje publiku. To je nešto što nemamo zajedničko. Sviđa mi se Emir, nadam se da će na svijetu biti više ljudi kao što je on, što se tiče karaktera – otkriva popularni Turčin.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Gökberk Demirci (@gokberkdemirci)

Što se tiče planova za budućnost, otkriva da ih nema i da radi sve spontano.

– Spontan sam zbog posla kojim se bavim. Jer, sve je moguće. Bavimo se riskantnim poslom. Projekt je dobro prihvaćen i želim da im se zahvalim ovom prilikom. Moj idući korak će biti spontan. Vrijeme mijenja mnoge stvari, za sve postoje razlozi. Nadam se najboljem. Volio bih se okušati u nekoj stranoj produkciji. Promjena je dobra stvar, susretati se i raditi sa ljudima različitih kultura i nacija. Mislim da je to velika prednost. Nakon svih internacionalnih projekata, zapitam se zašto da budemo ograničeni. To je edukativno i zabavno – zaključio je Emir iz serije „Zakletva“.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti