Pisali da je nastradala: Šta je Brena otkrila dječijem piscu Ljubivoju Ršumoviću

Piše: M. K.

Lepa Brena objavila je na svom Instagram profilu još jedno podsjećanje iz davnih vremena. Rječ je o dijelu intervjua koji je dala prije 34 godine Ljubivoju Ršumoviću, poznatom književniku za djecu i voditelju nekada superpopuIarnih ex-yu emisija koje mnoge prijeratne generacije vraćaju u djetinjstvo.

Osim što je ovaj istaknuti pisac vodio kultne dječije emisije “Fazoni i fore”, “Dvogled”, “Hiljadu zašto”, radio je i intervjue sa poznatim ličnostima. Iako je Brena bila na počecima svoje karijere, već tada je bila i tema raznih medijskih špekulacija pa ju je Ršumović u emisiji “Krajem nedjelje” koja se na Radio-televiziji Beograd emitirala 1986. godine konstatirao: ”Narode, evo je, nije se udala, nije otišla u inostranstvo, nije nastradala kao što je pisalo u nekim novinama, nije doduše otišla ni na Evroviziju, ali ne mari, Lepa Brena tu je sa nama, nasmijana, što je vrlo važno”.

A, mlađahna Brena je nadovezala: “I živa i zdrava”, te nastavila priču o svom tada tek izdatom albumu “Voli me, voli”.

 

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti