Sanja Marinković o razvodu: Dvije godine smo pokušavali spasiti brak

Piše: Redakcija

Voditeljica Sanja Marinković nedavno se razvela od Aleksandra Urina sa kojim je bila u braku od 2011. godine. Ona je sada otvoreno progovorila o njihovom braku, ali i o razvodu.

– Ja sam se udala iz velike ljubavi, a ne na osnovu zvanja, znanja i bilansa. Ja sam emotivna sponzoruša. Uvijek se vodim emocijama. S vremenom je mom suprugu počelo da smeta što sam javna ličnost, iako on bezgranično poštuje to čime se ja bavim. Također, putevi su počeli da nam se razilaze, a uvjerenja o zajedničkom životu počela su da nam se razlikuju. Emocije su se ugasile i odlučili smo da se raziđemo. Prije nekoliko mjeseci smo prestali da živimo zajedno, a prije dvije – tri godine smo se emotivno rastali. Čak dvije godine smo se trudili da održimo brak zbog našeg sina Strahinje. Borila sam se i nije bilo lako – počela je Sanja.

– Nismo htjeli da se rastanemo zvanično dok Strahinja ne bude sretan. On ništa nije primjećivao, vrlo mudro smo to radili. Putovali smo često, trudili se da sve funkcioniše kako treba, ali shvatili smo vremenom da to ne vodi nikuda. Prethodno smo odlazili kod terapeuta da posložimo stvari zajedno i da bude što bezbolnije, iako je bilo jako teško.

– Bio mi je potreban savjet kako da to saopštim detetu na bezbolan način. Ti razgovori su nam mnogo pomogli i pratili smo svaki savet koji smo dobijali. To je proces koji duže traje, da ne saopštimo odmah, već da postepeno posložim stvari. Htjela sam da tek onda kada vidim da smo oboje psihički stabilni raskinemo tu zajednicu.

Izvor: srbijadanas.com

Pročitajte još