Melem za oči: U 40. godini svojom figurom može posramiti duplo mlađe

Piše: Preuzeti tekst

Penzionisana anđelica Victoria’s Secreta i svjetski poznata manekenka Alessandra Ambrosio božićne i novogodišnje praznike odlučila je provesti u rodnom Brazilu, na čijim je plažama bila glavna zvijezda. Alessandru su paparazzi snimili u minijaturnom bikiniju, dok je s porodicom boravila na luksuznoj jahti i pokazivala utegnuto tijelo u 40. godini dok se sunčala i s palube broda skakala u more. Pri tom je minijaturni bikini jedva ostao na mjestu, no ona se na to nije previše obazirala već se nastavila dobro provoditi.

Svoje slobodno vrijeme najviše voli provoditi na plažama i već je nekoliko puta istaknula kako je to njeno prirodno okruženje. Nakon uspješne manekenske karijere Alessandra najviše vremena provodi sa sa svojom porodicom, 12-godišnjom kćeri Anjom i 8-godišnjim sinom Noahom koje je dobila s bivšim partnerom Jamiejem Mazurom.

U svijetu mode ostala je zahvaljujući svojim dizajnerskim bikinijima koje najbolje sama reklamira. Dizajniranjem se počela baviti nakon što se odlučila prestati baviti aktivnim manekenkstvom i nositi revije za napoznatije dizajnere koji su se uvijek otimali za nju. Liniju badića je pokrenula sa svojom sestrom, a u poduzetničkim vodama se prvi put okušala 2004. godine s kolekcijom nazvala Alessandra Ambrosio by Sais. U mjesec dana na tržištu prodalo se čak deset hiljada kupaćih kostima jer ih je ona sama reklamirala.

Izvor: Dnevnik.hr

Pročitajte još