Šta rade i kako sada izgledaju ljepotice osamdesetih?

Piše: Redakcija

Pojam ljepote se neprestano mijenja, ali osamdesete i dalje asociraju na žene koje su u glavama mnogih od nas ostale zamrznute u prostoru i vremenu. Kako ljepotice iz tog vremena izgledaju danas?

Danas imamo Instagram zvijezde u pokušaju, blogerke željne slave, manekenke koje traju par sezona i izgube se. Osamdesetih smo imali žene koje nisu ličile jedna na drugu. Neke od njih su bile buntovnice, druge su harale modnim pistama.

Kim Basinger

Zvijezda “Devet i po nedelja” danas ima 67 godina, aktivna je na Instagramu i zalaže se za prava životinja. Činjenica da je bila jedna od najvećih holivudskih zvijezda joj nije išla u prilog kad je ušla u srednje godine, jer je sve teže dobijala uloge. Posljednji film koji je snimila je “Fifty Shades Freed” iz 2018.

Michel Pffeiffer

Danas 62-godišnja Mišel je ostala upamćena kao najljepša holivudska plavuša iz filma “Skarfejs”. I dalje je aktivna, a mediji ovih dana pišu o njenoj posljednjoj ulozi u novom filmu, crnohumorističkoj komediji “French Exit”.

Brooke Shields

 

Pamtimo je iz popularnog filma ‘Laguna‘. Danas ima 55 godina i kako kaže, uči kako da se odnosi prema svom tijelu od kćerki. “Nikad nisam bila mršava. Uvijek sam bila sportski tip, što znači da se ne uklapate u velike uzorke. Moje kćerke kažu da sam zaobljena… Gledam ih kako to slave i učim od njih”, rekla je Bruk Šilds. I dalje glumi u glavnim serijama.

Cindy Crawford

Supermodel, danas ima 54 godine, a na svom Instagram profilu često objavljuje fotografije bez šminke, u kupaćem kostimu, i sa kćerkom koja je danas top model. Njih dvije su nedavno uradile zajedničku kampanju za Omega satove. U braku je već 22 godine.

Jennifer Beals

Film “Flešdens” obilježio je cijelu jednu deceniju, a pokreti Jennifer u plesnim scenama se vježbaju i danas. Glumica ima 57 godina i aktivno se bavi fotografijom, ali je posljednjih godina snimila i nekoliko serija među kojima je najzapaženija bila The L Word.

Samantha Fox

Dosta godina nakon Samantinog hita “Touch me” saznali su da je u vezi sa svojom menadžerkom, a karijeru je završila početkom devedestih. Godine 2007. je bila gošća jedne muzičke manifestacije u Čačku, kad je najavljeno da će dobiti spomenik u tom gradu, ali se od te ideje odustalo. Samantha danas ima 54 godine, a učestvovala je u nekoliko rijalitija.

Kim Wilde

Buntovna, lijepa, čupava – tako pamtimo legendarnu pjevačicu Kim Wilde. Jedna od najvećih zvijezda pop muzike, koju su proslavili hitovi poput “Kids In America”, “Cambodia” ili “You Keep Me Hangin On” je i danas, u 60. godini aktivna i odlazi na turneje, iako je na vrhuncu karijere doživjela nervni slom pod teretom slave.

Izvor: Nova

 

 

 

Pročitajte još