Chrissy Teigen oglasila se iz bolnice

Piše: Redakcija

Bivša manekenka i supruga pjevača Johna Legenda, Chrissy Teigen objavila je da ide na operaciju zbog endometrioze te objavila snimku iz bolničkog kreveta.

 

“Operacija endometrioze. Molim vas, zaustavite ovu bol”, napisala je u okviru Instagram storyja.

Za ovu 35-godišnjakinju je operacija posebno teška jer se poklopila sa sedmicom kad je trebala roditi svoje treće dijete, sina Johna, kojeg je izgubila u 20. sedmici trudnoće. Na društvenim mrežama upitala je ljude kakva su njihova iskustva nakon takve operacije te koliko traje oporavak, a javile su joj se brojne žene sa svojim iskustvima i ponudile joj utjehu.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli chrissy teigen (@chrissyteigen)

 

Mnoge javne osobe progovorile o endometriozi

Chrissy nije prva javna osoba koja je javno progovorila o ovoj bolesti s kojom se bore mnoge žene. Pjevačica Halsey je 2018. godine otkrila da je zbog tog stanja usred koncerta imala spontani pobačaj.

Zbog endometrioze je na operaciji bila i bivša Miss Universe te influencerica Olivia Culpo.

“Endometrioza je stanje u kojem tkivo iz sluznice maternice odluči rasti u drugim slučajnim dijelovima vašeg tijela, uzrokujući bol. To može ometati plodnost i cjelokupno zdravlje, te iskreno utječe i na to kako se čovjek osjeća. Povrh svega, nevjerojatno je bolno, a gotovo ju je nemoguće vidjeti ultrazvukom (osim ako na jajnicima nemate endometriome – to sam imala). Godinama sam bila u agoniji kada dobijem menstruaciju i nebrojeno puta su mi liječnici davali pogrešnu dijagnozu”, napisala je ona tad te naglasila kako bolne menstruacije nisu normalne.

“Bolne menstruacije nisu normalne!!! Kod svakog ko ima endometriozu razumijem depresiju i usamljenost koje se mogu pojaviti zbog stanja koje je toliko bolno, a toliko teško da ga drugi ljudi ne mogu shvatiti. Teško je kad hronična bol nije potvrđena i ne dobijete odgovor ni razumijevanje. Zbog svojih endo ratnica nastavit ću širiti svijest o endometriozi kako bi se vaši simptomi mogli potvrditi. Niste same i vrlo ste jake”, poručila je Olivia.

Glumica Lena Dunham se nakon dugogodišnje borbe s endometriozom odlučila na hirurško odstranjivanje maternice.

 

Izvor: Index.hr

 

(I.J)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti