Kraj ili ne? Jennifer i Alex: Sudbonosni susret se desio prije 12 godina

Piše: Emina Dzafic

Slavni par se 2005. godine sastao na utakmici „Yankees“ – „Mets“, koju je  JLo gledala sa svojim tadašnjim suprugom Marcom Anthonyjem. Tri godine poslije Rodriguez se razveo od supruge Cynthije, a nedugo nakon toga i JLo završava tada svoj treći brak. Skoro 12 godina nakon prvog susreta, par se ponovo našao, a iskre su i dalje bile tu, ali javnost sada s nestrpljenjem iščekuje prave informacije o vezi JLo i A-Roda

Vijesti o prekidu slavne pjevačice i glumice Jennifer Lopez i poznatog igrača bejzbola Alexa Rodrigueza i dalje su top-tema svjetskih medija. Nakon dvogodišnjih zaruka i četverogodišnje veze, dvojac je, navodno, raskinuo, odjeknulo je 12. marta ove godine, da bi već sutradan počele spekulacije da informacija nije tačna, pa nekoliko dana poslije da jeste, i tako već danima, dok se ni JLo ni A-Rod o svemu još konkretno ne oglašavaju.

A, dokle seže vremenska crta njihove ljubavi, objavio je „People“ magazin. Seže, naime, mnogo dalje nego što bi iko mogao pomisliti, čak do 2005. godine. Zapravo su se upoznali  12 godina prije nego što su se ponovo povezali i počeli izlaziti 2017. godine.  Saželi smo svaki važan trenutak njihove ljubavi, od njihovog slučajnog prvog sastanka do kasnije veze i porodičnog života. Glasine su i dalje tu, a jesu li okončali vjeridbu ili ne, ostaje da vidimo.

Bila je to čudna struja

Poznati holivudski par se 2005. godine sastao na utakmici „Yankees“ – „Mets“, koju je JLo gledala sa svojim tadašnjim suprugom Marcom Anthonyjem, gdje je slavni par upoznao Rodrigueza, tada trećeg beka „Yankeesa“.

– Rukovali smo se i bila je to čudna struja, koja je trajala otprilike tri sekunde. Tri do pet sekundi pogleda nekoga na kome ti ostanu oči – izjavila je svojevremeno Lopez.

Nakon sudbonosnog susreta, tri godine poslije Rodriguez se razveo od supruge Cynthije.  U julu 2008. godine ona je podnijela zahtjev za razvod, i to samo nekoliko mjeseci nakon što je rodila drugu kćer Elu (kćerka Natasha rođena je 2004.). Istovremeno, Rodriguez je optužen za “emocionalno napuštanje žene i djece” i “vanbračne veze i druga vanbračna ponašanja”. Razvod je završen u septembru.

Tri godine kasnije, 2011., i JLo  se razvela od supruga Marca Anthonyja, što je značilo kraj Lopezinog trećeg braka. Par ima dvoje djece, blizance Maximiliana Maxa Davida i Emme Maribel, rođene 2008. godine. Kako su mediji pisali, Anthony je podnio zahtjev za razvod, pozivajući se na “nepomirljive razlike”. Za njihov razvod bile su potrebne dvije godine.

 

Iskre su i dalje bile tu

Skoro 12 godina nakon prvog susreta, Jennifer Lopez i Alex Rodriguez su se ponovo našli, a iskre su i dalje bile tu.

– Bila sam na ručku i vidjela sam ga kad je prolazio. Poslije sam izašla van i iz nekog razloga mi je došlo da ga potapšem po ramenu.  Poslao mi je poruku: „Idemo na večeru“, a ja sam odgovorila: „OK“. Bila je to lijepa večera –  otkrila je Lopez.

Tokom sljedećih nekoliko mjeseci par je nekoliko puta viđen zajedno u javnosti, ali krili su svoju ljubav sve do Met Gale 2017., kada su se zajedno prvi put pojavili na crvenom tepihu. Od tog trenutka dvojac je postao neizostavan na crvenim tepisima, pojavljujući se na dodjelama nagrada, premijerama, dobrotvornim akcijama…, uvijek izgledajući kao milion dolara.

– Njihova ljubav je samo cvjetala. Rodriguez je zaprosio JLo dok su zajedno bili na odmoru na Bahamima, a onda je slavna pjevačica podijelila sretne vijesti na Instagramu bez ikakvog natpisa osim niza srčanih emojija. Rodriguez je, također, podijelio veliki trenutak na svom Instagramu, napisavši: „Rekla je DA.“

Ubrzo nakon toga par je podijelio slike sa svoje glamurozne proslave zaruka, uprkos tome što u to vrijeme nisu imali posebne planove za određivanje datuma vjenčanja.

– Razgovaramo o tome, ali nemamo nikakvih čvrstih planova. I razgovaramo mnogo o mjestu na kojem bismo se vjenčali, ali još ne znamo – rekla je ona.

Porodični život, nakon toga, bivao je sve ljepši i savršeniji. U početku pandemije veći dio godine održavali su na okupu svoju izmiješanu porodicu, uključujući četvero djece, što sigurnijim i ugodnijim. Uprkos izazovima, Jenifer je otkrila da je iz svega proizašla barem jedna dobra stvar – noćne porodične večere.

–  Alex i ja živimo često izvan kuće, jer obje naše karijere zahtijevaju tone putovanja, a sada živimo romski život. Blagoslov karantina za nas je bila večera s djecom svake večeri, mjesecima i mjesecima. Mislim da se to nikada ne bi dogodilo, a vjerovatno nas je podsjetila pandemija koliko moramo to češće raditi – rekla je tada.

 

Posljednji nastup i navodni kraj

– Kada su posljednji put viđeni zajedno, prisustvovali su predsjedničkoj inauguraciji Joea Bidena, prije glasina o njihovom raskidu. JLo je na ceremoniji izvela “Ova zemlja je tvoja zemlja” i “Amerika lijepa”, dok je Rodriguez sjedio u blizini. Istog mjeseca, JLo je otkrila kako je vjenčanje odgođeno – drugi put.

– Dva puta smo odgađali vjenčanje. Planirali smo ono što smo stvarno željeli učiniti, ali ne znam hoćemo li to moći ponovno stvoriti. Otkazali smo ga i od tada nismo stvarno razgovarali o tome. Nema žurbe. Želimo to učiniti ispravno kad budemo mogli.  Moramo samo pričekati da vidimo gdje će svijet sletjeti – izjavila je.

Nakon toga – bum. U svim svjetskim medijima odjeknula je vijest da slavni par nije više skupa.  Poslije četiri zajedničke godine, par je, navodno, otkazao vjeridbu.

– Ovo već dugo dolazi. Vezani su u svom poslovnom svijetu, tako da ovo nije jednostavan prekid.  Treba im neko vrijeme da to sve raspetljaju – rekao je izvor za medije.

Tek 13. marta Lopez i Rodriguez objavili su zajedničku izjavu rekavši da “rade na nekim stvarima”, dok je JLo na svom Instagram profilu objavila video gdje je novinarima poslala poruku – srednji prst. Istovremeno, neki izvori sasvim uvjereno tvrde da se par trudi izgladiti probleme. Rodriguez je, navodno, već 14. marta iz Miamija doputovao u Dominikanu k dragoj, koja je napravila kratku pauzu u snimanju svog novog filma “Shotgun Wedding”.

Posao ili ljubav?

Zvijezda bejzbola na svom Instagram profilu potom je 27. marta podijelio interesantan post kojeg, iako je poslovni, prati zajednička fotografija sa JLo.

-Službeno je! Mi smo dio porodice @goligummy !! … Jennifer i ja smo vrlo uzbuđeni što možemo objaviti da smo udružili snage s “Goli Nutrition” – napisao je Alex uz sliku na kojoj s Jennifer promovira kampanju za izvjesnu  zdravstvenu i wellness industriju, a  na kraju je tek kratko  dodao: “(sic)”.

Šta se stvarno dešava u životu slavnog para nakon što su ih u Dominikanskoj Republici i paparazzi uslikali kako se ljube te provode zajedničke trenutke uz  ručak na terasi,  još je neizvjesno, ali i pak mnogo toga ukazuje da do raskida veze nije došlo.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti