Preminula udovica Kirka Douglasa: Javno ju je varao, a uslov za oprost su bila imena ljubavnica

Piše: Redakcija

Anne Douglas imala je 102 godine, a preminula je u svojoj kući na Beverly Hillsu. Njezin suprug preminuo je u februaru prošle godine, i to u 104. godini.

Par se vjenčao 1954. godine nakon što su se upoznali u Parizu tokom snimanja filma “Act of Love”, a dobili su i dvojicu sinova, Petera i Erica koji je preminuo s 46 godina od posljedica predoziranja drogom. Ipak, Kirk je za života otvoreno govorio o svojim brojnim preljubima za koje je Anne znala.

Kirk Douglas at home in Beverly Hills with his wife Anne and sons Peter & Eric. November 24, 1962 The boys have their father… | Kirk douglas, Movie stars, Hollywood

Uprkos tome, baš uvijek je isticao kako ne zna kako bi preživio bez nje i njene ljubavi. Slično je o Anne govorio i Michael.

– Izvlačila je najbolje od nas, pogotovo od tate. On nikad ne bi imao karijeru kakvu je imao bez njene pomoći i partnerstva s njom – istaknuo je glumac.

Anne je isprva radila kao Kirkova asistentica, no brzo je počelo iskriti, ali nisu imali ništa više od poslovnog odnosa jer ga je ona odbijala zbog titule ženskaroša u čijem su se krevetu našle, među ostalim, i dive poput Marlene Dietrich i Rite Hayworth. Pogađate, Kirk je varao i prvu suprugu Dianu Dill s kojom je u braku bio od 1943. do 1951. i s kojom je također dobio dvojicu sinova, Michaela i Joela.

Kirk Douglas és Anne Buydens 63 éve házasok | Hollywood actor, Kirk douglas, Famous couples

Anne je znala za njegove prevare, ali za oprost je imala jedan uslov – da zna imena svih ljubavnica.

Kako je Kirk opisao u njihovoj knjizi “Kirk And Anne: Letters of Love, Laughter and a Lifetime in Hollywood”, Anne je smatrala kako je nerealistično očekivati potpunu vjernost u braku, a ona je sama priznala da on nikada nije ni pokušao sakriti nevjeru od nje.

Izvor: tabloid.rtl

(L.B.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti