Vajtina izvedba: Novi spot Jasmina Vesnića i Damira Ovčine

Piše: Redakcija

Jasmin Vesnić, kompozitor i Damir Ovčina, pisca, nakon spota za pjesmu “Snijeg“, koja je ujedno bila i najava albuma “Kad sam bio hodža”, snimili su novi spot za pjesmu “San”, u izvedbi Seida Memića Vajte.

Bilo jednom da je bila odlična emisija za djecu. Nedjeljni zabavnik. I sad tadašnju djecu prođe uzbuđenje od sjećanja na to. Vodio je čovjek zvan Vajta. Tadašnja djeca odraslu djecu imaju, al’ njihova sjećanja grade njihov današnji svijet. Tako Radio dva pušta novu pjesmu San. Pjeva je Seid Memić Vajta. Njegov glas vraća onu toplinu i svježinu djetinjstva. Pjesma s muzičkom atmosferom putovanja nastala je prva u saradnji Jasmina Vesnića i Damira Ovčine. To je zadnja slika albuma Kad sam bio hodža. Trenutak iz ljeta dvije hiljade šestnaeste zaokružuje priču otvorenu snijegom iz januara devedeset druge – navedeno je u saopštenju za medije.

Muziku Jasmina Vesnića aranžirali su Fadil Redžić i Đani Pervan. Snimali su Đani Pervan u Sarajevu i Mladen Milićević u Puli zajedno sa Arijanom i Rusmirom Piknjač na flauti i harmonici.

Pjesmu možete poslušati na youtubu.

(E.Dž.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti