Djevojka zgodnog Italijana: „Bolesna sam i zaslužujem razumijevanje“

Piše: Redakcija

Djevojka italijanskog pjevača Damiana Davida, influencerica Giorgia Soleri, pati od vulvodinije, hronične boli u području oko otvora vagine. Uzrok nije poznat, a simptomi su snažno pečenje, bol ili iritacija vagine.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Damiano David/Måneskin (@ykaaar)

 

Giorgia je otkrila da od vulvodinije pati već osam godina, a svojim je pratiteljima već ranije otkrila s čime se mora nositi.

View this post on Instagram

 

A post shared by Giorgia Soleri (@giorgiasoleri_)


-Svašta sam čula, da sam luda, anksiozna, frigidna, lažljivica. Govorili su mi da se bojim seksa i da moram više masturbirati. Najgori dio je velika usamljenost kad si odbačen, osuđivan i ne dobivaš razumijevanje od onih koji bi ti trebali postaviti dijagnozu”, prenosi njene riječi portal today.it.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Giorgia Soleri (@giorgiasoleri_)


Kad je napokon dobila dijagnozu, shvatila je da nije jedina, da ima puno žena s ovim stanjem.

-Naučiš se nositi s boli, ali i na određene žrtve. Ne nosiš uske traperice ni tajice, nema kisele hrane, nema alkohola, nema šećera, nema sintetičkog donjeg rublja ili onog u boji, nema večernjih izlazaka, nema ništa. Svako planiranje odmora postaje noćna mora jer si svjestan da ćeš ga možda cijelog provesti ležeći u bolovima. Kad sam napokon dobila dijagnozu, shvatila am da nisam jedina, da ima puno žena s ovim stanjem i da se sve osjećamo napušteno u svojoj boli. Obećala sam si da ću se svaki dan truditi da se niko više ne mora tako osjećati. Nismo krive, nismo slomljene i nismo defektne. Bolesne smo i zaslužujemo razumijevanje i poštovanje”, zaključila je.

Izvor:Index

(Dž.S.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti