Filmski festival u Cannesu: Nakon godinu zvijezde ponovo na crvenom tepihu

Piše: Redakcija

Filmske zvijezde vratile su se poslije godinu dana pauze na čuveni crveni tepih Filmskog festivala u Cannesu. Ovo je prvi filmski festival od početka epidemije Covida-19 koji se od održava u punom kapacitetu.

Festival je otvorio mjuzikl Anet (Annette), a glavne uloge igraju Adam Driver i Marion Cotillard.

Na crvenom tepihu nije bilo socijalne distance, poljupci su bili zabranjeni, ali ih je ipak bilo.

– Covid je i dalje tu, ali ovo (dolazak u Cannes) je veliki osećaj olakšanja i uzbuđenja – izjavio je Driver za novinsku agenciju AFP.

Driver i njegove kolege iz filma Anet dobili su petominutne ovacije po završetku projekcije. U Cannes je stigla i Jodie Foster, koja je dobila počasnu nagradu za cjelokupnu karijeru. Priznanje joj je uručio španski reditelj Pedro Almodovar.

Foster, Almodovar, Bong Joon-ho, režiser Parazita – osvajača Zlatne palme iz 2019. godine – i čuveni režiser Spike Lee, proglasili su festival otvorenim.

Zvijezde na crvenom tepihu nisu morale da nose maske, a ljubljenje je bilo zabranjeno. Međutim, Pierre Lescure, direktor festivala, brzo je zanemario to pravilo.

Sa glumicom Jessicom Chastain i Carlom Bruni, bivšom prvom damom Francuske, pozdravio se poljupcima u obraz.

Festival ove godine nije toliko glamurozan, mnogi gosti su otkazali dolazak, ali se i dalje očekuje dolazak brojnih hollywoodskih zvijezda. Među njima su Timothee Chalamet, Nicole Kidman i Matt Damon.

Jedna od zvijezda ovogodišnje filmskog festivala u Cannesu, koja je privukla veliku pažnju jeste američki supermodel Bella Hadid. Ona se pojavila u vitažnoj crno-bijeloj haljni koja je zasjenila brojne prisutne goste.

Za Zlatnu palmu, glavnu nagradu festivala, ove godine takmiče se 24 filma.

Izvor: BBC.com

(L. M.)

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti