Zvijezda Netflixove serije obznanila: Ja sam transrodna žena

Piše: Redakcija

Zvijezda Netflixove serije “13 razloga zašto”, Tommy Dorfman, izjasnila se u novom intervjuu za Time kao transrodna žena.

– Već godinu dana privatno se identificiram i živim kao žena – transrodna žena – rekla je.

– Ne osjećam se dovoljno sigurno da bih razgovarala o tome, ali zašto ne dopustiti svijetu da vidi kako to izgleda? Današnji dan doživljavam kao ponovno predstavljanje mene kao žene, koja je medicinski izvršila prijelaz. Moje zamjenice su ona/njeno. Zovem se Tommy – dodala je.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by tommy dorfman (@tommy.dorfman)

Objasnila je i zašto ne želi promijeniti ime.

– Ime sam dobila po maminom bratu koji je preminuo mjesec dana nakon mog rođenja i osjećam se vrlo povezano s tim imenom, s dajdžom koji me držao dok je umirao.

Rekla je i da je više ne zanimaju uloge muških likova u filmovima i serijama.

– Bojala sam se da ću prelaskom izgubiti bilo kakvu karijeru za koju su mi rekli da bih je trebala imati. Posebno sam zahvalna svakoj pojedinoj trans-osobi koja je prošla ovaj put, srušila barijere i riskirala svoj život da živi autentično i radikalno – zaključila je.

Izvor: Index.hr

(L. M.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti