Adele, maestralna muzička zvijezda: Ponovo zaljubljena

Piše: Ilma Jakubovic

Planetarnu popularnost i zavidan uspjeh stekla je zahvaljujući ljubavnom brodolomu u kojem je pronašla inspiraciju.  Nakon osam zajedničkih godina i tri godine braka razvodi od Koneckog s kojim ima sina. Privatni život krije vješto od znatiželjnih očiju javnosti. Posljednji album objavila je 2015., a novi treba izaći ubrzo, no ono što se svi pitaju jeste da li će britanska zvijezda opjevati svoj razvod

Osebujan glas, brojni hitovi i ranjivost donijeli su Adele Atkins (33) veliku popularnost, ali i mnogo priznanja publike i kritike, kao i njenih kolega muzičara. Osvojila je vrhove top lista i brojne nagrade, dosegla milionske brojke svojih izdanja, rasprodala koncerte i turneje, te postala idol i uzor ljudima, širom svijeta. Planetarnu popularnost i zavidan uspjeh stekla je zahvaljujući ljubavnom brodolomu u kojem je pronašla inspiraciju. Njeni tekstovi bili su ispunjeni tugom i bijesom, a svojevremeno je istakla da tužni događaji iz nje izvuku ono najkreativnije.

No, Adele se nije dala pokolebati te je, uprkos nekoliko ljubavnih razočarenja, pronašla svoju sreću.

Udala se, dobila sina Angela (8) s humanitarcem Simonom Koneckim (47), povukla se s javne scene da bi živjela mirno, ali ni to nije pomoglo da se brak održi, te se razvela 2019. godine. Dugo je vodila borbu s kilogramima, a kada je objavila nove fotografije, svijet je ostao šokiran njenom transformacijom izgleda, a kako se spekulira, za sve je kriva nova ljubav.

KO JE NOVI DEČKO?

Prošle sedmice na utakmici NBA finala između „Phoenix Sunsa“ i „Milwaukee Bucksa“ u Phoenixu pojavila se u društvu sportskog agenta Richa Paula (39), zastupnika košarkaške legende LeBrona Jamesa, koji se nježno naslonio na njeno rame dok su navijali i, sudeći prema fotografijama, itekako dobro zabavljali. No, kako Adele privatni život krije vješto od znatiželjnih očiju javnosti, da je na pomolu nova veza otkrio je u svom podcastu nakon utakmice ESPN-ov novinar i komentator Brian Windhorst.

– Rich Paul poveo je svoju curu da gleda utakmicu pored LeBrona. Njegova cura je Adele. Ovo je prvi put da su se zajedno pojavili u javnosti – kazao je Windhorst. Adele, naravno, nije potvrdila ni opovrgla ovu vijest, ali činjenica je da se iznimno rijetko pojavljuje u javnosti, pogotovo u društvu muškaraca. Do sada nije iskazala ni ljubav prema košarci, ali se zato za ovu utakmicu posebno dotjerala, odjenula je ogrtač s potpisom Vivienne Westwood ispod kojeg se nazirala zavidna linija.

RAZVOD BEZ SKANDALA

Mukom isklesanu figuru očito je uspjela zadržati, kao i dobar odnos s bivšim suprugom, s kojim ima zajedničko starateljstvo nad sinom, a kako bi im mogao biti bliže, prepisala mu je kuću na Beverly Hillsu nedaleko od nje.

Imovinu koja iznosi vrtoglavih 140 miliona funti stekla je zahvaljujući briljantnoj karijeri, podijelila je sa suprugom u tišini, bez ikakvih skandala i uplitanja javnosti. Sigurno je da Adele nakon razvoda nije ostala “s gaćama na štapu”, no i bogatstvo njenog novog dečka je impresivno. Kao jedan od najboljih sportskih agenata na svijetu Rich Paul težak je 46 miliona dolara. No, Adeleine vjerne obožavatelje više od imovinskih kartica i novih ljubavi zanima kad će pjevačica napokon izdati dugoočekivani četvrti album. Posljednji je objavila 2015., a novi treba izaći uskoro, no ono što se svi pitaju jeste da li će britanska zvijezda opjevati svoj razvod.

 

44 KILOGRAMA LAKŠA

Adele je figuru dovela do savršenstva 2019., kada je objavila da se nakon osam zajedničkih godina i tri godine braka, razvodi od Koneckog. Pjevačica je tada, zahvaljujući sirtfood dijeti, koja se temelji na unosu namirnica za poticanje proizvodnje enzima sirtuina, koji smanjuje apetit i ubrzava metabolizam izgubila čak 40 kilograma. Kako je svojevremeno istakla, željela je biti zdrava za svog sina.

Nutricionist Eidan Gogins otkrio je da je Adele počela primjenjivati taj plan ishrane 2016. godine.

– Njena transformacija bila je 90 posto „Sirtfood“ dijeta, a samo 10 posto svakodnevne vježbe. Obožavala je tu dijetu. Pomogla joj je da izgleda fantastično. Adele je skinula 44 kilograma pomoću ove dijete – rekao je Eidan.

Inače, prva faza traje sedam dana i uključuje znatnu restrikciju kalorija, tačnije do 1.000 kalorija dnevno, te konzumiranje zelenog čaja i malo čokolade. Cilj je svakako da se naglo podstakne mršanje ubrzavanjem metabolizma. U drugoj fazi, koja traje dvije sedmice, možete da imate tri obroka i pijete sokove.

Treća faza je da ove dvije faze možete ponavljati koliko god želite, ali nastavite svoju uobičajenu ishranu sa što više zdravih namirnica koje propagira ova dijeta.

„Sirtfood“ dijeta se bazira na upotrebi namirnica koje podstiču proizvodnju enzima u tijelu koji je poznat kao sirtuin. Prema nekim istraživanjima, ovaj enzim utječe na metabolizam pospješujući brže sagorijevanje kalorija, a osim toga, postoji i njegov utjecaj na smanjenje upalnih procesa i zaštitu ćelija organizma.

Cilj je povećanje unosa svih zdravih namirnica, a to su jabuke, citrusno voće, peršun, borovnice, zeleni čaj, soja, jagode, kurkuma, maslinovo ulje, crveni luk, rukola, kelj i drugo. Stručnjaci napominju da na ovoj dijeti možete biti samo ako nemate ozbiljnih zdravstvenih problema.

 

 

Pročitajte još