Tarantino otkrio zašto nikada neće podijeliti bogatstvo s mamom

Piše: Redakcija

Američki scenarist i glumac Quentin Tarantino u podcastu Briana Koppelmana rekao je da nikada neće podijeliti svoj novac sa svojom majkom Connie, te je i objasnio je zašto. Metro piše da je redatelj težak oko 120 miliona dolara (200 miliona KM) zahvaljujući uspjehu svojih filmova.

Tarantino je u podcastu ispričao da je njegova mama uvijek bila sarkastična kada su u pitanju njegove spisateljske sposobnosti. Rekao je da je scenarije počeo pisati već s 12 godina, što ga je dovelo, kaže, do problema s učiteljima u školi, koji su smatrali da tako izbjegava školske obaveze, a njegovoj mami bilo je teško zbog njegove “nesposobnosti”.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Quentin Tarantino (@tarantinoxx)


-Ona je uvijek govorila: ‘Što će ti ova spisateljska karijera?’, a dok je to izgovarala, uvijek je pokazivala navodnike s prstima. Govorila mi je da je s tim mojim glupostima gotovo. I kada mi je to tako sarkastično govorila, rekao sam joj: ‘Kada postanem uspješan, od mog uspjeha nećeš vidjeti ni novčića. Nećeš dobiti ništa. Zato što si to rekla.’ I održao sam svoju riječ”, ispričao je Tarantino.

Inače, Connie je Quentina rodila kada je imala 16 godina. Njegov otac Tony napustio je porodicu j nedugo prije glumčeva rođenja. Kada je imao četiri godine, mama se s njim preselila u Los Angeles. Njen drugi suprug potaknuo je Quentinovu ljubav prema filmovima.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Quentin Tarantino (@tarantinoxx)


Izvor:Index

(Dž.S.)

 

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti