Branko Đurić Đuro ponosan na Sarajevo

Piše: Redakcija

Brojne poznate ličnosti iz kulturnog i javnog života Bosne i Hercegovine i regije prošetale su večeras crvenim tepihom ispred Narodnog pozorišta u Sarajevu gdje je održana ceremonija otvaranja 27. izdanja Sarajevo Film Festivala (SFF).

Među njima je bio i Oskarom nagrađeni bosanskohercegovački filmski autor Danis Tanović čijim filmom “Deset u pola” je otvoreno ovogodišnje izdanje SFF-a.

Govoreći o filmu kazao je da je to malo ljubavno pismo njegovom gradu.

-Svi su radili dan i noć da se ovo desi. Nismo znali da li će se desiti do prije sedam dana i zato nismo htjeli ni da ga najavimo – rekao je Tanović.

Ulogu u filmu je imao i Branko Đurić Đuro i Goran Navojec.

-Uvijek sam uzbuđen kada za vrijeme festivala dođem u Sarajevo i uvijek sam beskrajno ponosan da mogu svojoj porodici i prijateljima koji dođu u tom periodu pokazati svoj grad u svom punom svjetlu. Uživam beskrajno – kazao je Đurić.

Navojec je rekao da se u Sarajevu osjeća kao kod kuće.

Izvor: Anadolija

(L. M.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti