Muharem Hadrović, mladi bh. pjevač: Želja mi je sarađivati sa Zdravkom Čolićem i Halidom Bešlićem

Piše: Ilma Jakubovic

Jedan od finalista ovogodišnjeg izdanja muzičkog takmičenja „Zvezde Granda“, Muharem Hadrović (23) osvojio je srca publike širom Balkana svojim glasom, ali i stasom. Rođeni Olovljanin u Tuzli je završio Srednju saobraćajnu školu, a potom svoje obrazovanje nastavio na Fakultetu za javnu upravu u Sarajevu. Njegove pasije su šetnja i ribolov, zaljubljenik je u prirodu, no pjesma i veselje su mu, ipak, srcu najbliži. U svom prvom intervjuu za „Azru“ mladi i ambiciozni pjevač otkrio je kada se rodila ljubav prema muzici, šta novo sprema za svoje fanove, a nismo odoljeli ni da ga pitamo kakva djevojka može osvojiti njegovo srce.

– Ljubav prema muzici je tu od malih nogu, nekako je uvijek bila prisutna u našoj kući, jer i otac katkad zapjeva sevdalinku i moram priznati da je veoma dobar u tome – iskreno će Hadrović na početku našeg razgovora.

U muzičkom takmičenju „Zvezde Granda“ stigli ste do samog finala. Kakva iskustva nosite iz cijelog takmičenja?

– Mnogo sam zadovoljan i ponosim se sobom. Zauvijek ću pamtiti lijepe trenutke i emocije, divna poznanstva i prijateljstva. Zaista jedno veoma lijepo iskustvo.

Koji trenutak ćete najviše pamtiti?

– Trenutak koji je ostao duboko urezan u moje sjećanje, nevezano za takmičenje, jeste pop-rock koncert, održan u Skenderiji 2018. godine, gdje sam nastupao s našim brojnim zvijezdama kao što su Tifa, Žera iz „Crvene jabuke“, „Plavi orkestar“ i mnogi drugi. Avantura kroz takmičenje je nezaboravna i nešto što ću pamtiti do kraja života.

Kojim nastupom se najviše ponosite?

– Najdraži nastup mi je kada sam pjevao numere od Kemala Montena „Sarajevo ljubavi moja“ te Zdravka Čolića „Zelena si rijeka bila“. Nekako sam bio maksimalno opušten i bez treme, što je vrlo teško postići kada izađete na tu scenu i svjesni ste milionskog auditorija.

Vaš mentor bio je Đorđe David. Kakav ste odnos imali?

– S Đorđem sam imao veoma lijep odnos, nije nam bio samo mentor u takmičenju, nego i mentor za sve životne prilike, uvijek tu za sve i za svakoga ponaosob. Od našeg tima stvorili smo jednu porodicu punu poštovanja i razumijevanja.

Planirate li uskoro publiku obradovati i prvom pjesmom?

– Pripremamo nešto novo za našu publiku, pripremamo prvu pjesmu, ali neću iznositi detalje, neka ostane iznenađenje i povod za naredni razgovor.

Kakav žanr preferirate?

– Preferiram sve, a kako sam se predstavio u pop žanru, može se reći da nekako najviše volim taj stil.

S kim biste voljeli sarađivati?

– Volio bih ostvariti saradnju sa Zdravkom Čolićem, zaista mi je uživanje slušati i pjevati njegove pjesme, zatim s Halidom Bešlićem, on je jedna ljudska veličina, a tu je i Jelena Karleuša, izuzetno draga žena koja ima zavidnu karijeru.

Uživate veliku popularnost među ženskom populacijom. Hoćete li nam otkriti, jeste li zaljubljeni?

– Nisam zaljubljen.

Kakva djevojka može osvojiti Vaše srce?

– Cijenim djevojke s lijepim kućnim odgojem, koje drže do sebe u svakom smislu te riječi.

Jeste li romantični?

– Kada dođe određeni trenutak, tada i romantika dolazi, svakako da je poželjna u svakoj vezi.

A, ljubomorni?

– Nisam ljubomoran, izuzetno sam lagodna osoba.

Šta mislite o tome kada djevojka napravi prvi korak?

– Mislim da nema ništa strašno u tome da djevojka napravi prvi korak, mada je meni draži stari bonton, kada muškarac prilazi djevojci.

Koja je prva stvar koju uradite kada se probudite?

– Kao i kod svakog čovjeka, umivanje, pranje zuba itd., a zatim imam svoj ritual koji praktikujem prije doručka na 15 minuta.

Kako izgleda Vaš idealni odmor?

– Negdje daleko na plaži uz laganu dalmatinsku muziku, svakako da je tu dobro društvo, bez interneta i mobitela, samo zvuk koji nam priroda pruža.

Tokom takmičenja ste pokazali da veoma vodite računa o modi. Zašto je važno da muškarac drži do dobrog stila?

– Hvala za takvo zapažanje. Volim prefinjenost, neki casual stil i mislim da je danas, također, veoma bitno kako ste odjeveni, jer živimo u vremenu interneta, i znamo šta sve sobom nosi, tako da se potrudim da pri svakom izlasku izgledam u nekoj mjeri dotjerano.

Kakvi ste privatno, kako provodite slobodno vrijeme, imate li neki hobi?

– Svi tvrde da sam privatno vrlo zabavna osoba, totalno drugačiji nego sam bio na sceni tokom takmičenja, jer kada izađete na tu binu, teško je opustiti se, ispred vas je ogromna publika, pa žiri, koji iza sebe ima godine karijere, jednostavno, vlada trema.

 

 

 

Pročitajte još