Najseksepilnija plavuša koja je osvojila Hollywood danas odbija sve uloge

Piše: L. M.

Jedna od najproslavljenijih holivudskih glumica Cameron Diaz, rođena je 30. augusta 1972. godine na plažama San Diega u Kaliforniji. Otac joj je kubansko-američkog, a majka anglo-njemačkog porijekla. Cameron i njena sestra Shimen bile su cool kalifornijske djevojke, slušale su rock muziku, odlazile na rock festivale i mogle se same brinuti o sebi. Njihov stariji brat Michael jednom je donio zmiju u kuću, misleći da će to uplašiti Cameron, ali ona nije čak ni vikala. Uskoro se u njihovoj porodičnoj kući nastanio pravi zoološki vrt: ptice, zmije, mačke i psi. Tada je Cameron maštala da će postati naučnica, tačnije zoologinja.

Sa 16 godina počela se profesionalno baviti manekenstvom, ali ju je sudbina odvela u drugom pravcu. Godine 1994., kreće u glumačke vode i to s legendarnim Jimom Carreyjem i filmom „The mask“.

Svjetska slava

Nakon te uloge, Cameron je dobila brojne ponude za holivudske filmove, međutim, ona je izabrala da glumi u manje poznatim.

– Samo sam znala da želim nastaviti glumiti i učiti o glumi, pa sam odabrala ove manje – kazala je tada Cameron.

Uz mnoštvo sličnih uloga, Cameron dobija životnu priliku: „There’s Something About Mary“ je komedija iz 1998. godine koja je obilježila njenu karijeru.

To je zlatno doba za nju, a tih godina počinje i vezu sa slavnim holivudskim glumcem Mattom Dillonom. Nakon dvogodišnje veze i kratkih zaruka, Matt i Cameron prekinuli su vezu. Govoreno je o nizu Mattovih afera, uključujući i romansu iz njujorškog kluba s pjevačicom Mariah Carey.

Buran ljubavni život

Uslijedili su kratkotrajni ljubavni odnosi s rediteljem Oliverom Stoneom, a kasnije i glumcem nominiranim za Oscara Edwardom Nortonom. Nakon neuspjelih ljubavnih pokušaja Cameron je uspostavila dugogodišnju vezu s glumcem Jaredom Letom. Dok je njen privatni život bio pomalo haotičan, karijera joj je bila u stalnom usponu. U tom periodu tražena vrijednost Cameron Diaz procjenjivana je na 15 miliona dolara. Bila je jedna od najuspješnijih glumica Hollywooda, kojem god projektu se priključila bilježio je nevjerovatne uspjehe. Također, važila je za jednu od najatraktivnijih glumica modernog doba, te je svojim seksepilom osvajala srca muškaraca, ali i žena širom svijeta.

U međuvremenu, njena četverogodišnja veza s Jaredom Letom je završila. To je bila još jedna u nizu neuspjelih veza slavne glumice. Razlog raskida glumci nisu komentirali, ali Cameron nije dugo čekala, te je 2003. godine stupila u vezu s osam godina mlađim pjevačem Justinom Timberlakeom. Njihova veza je bila u konstantnoj žiži interesovanja američkih medija. Svi su vjerovali da je to ljubav koja će biti krunisana brakom, međutim, nakon četiri godine veze, Cameron je javno priznala da još nije sprema da se skrasi.

– Mislim da svi u jednom trenutku žele imati tu odgovornost. Ali, ja trenutno ne želim – rekla je glumica u novembru 2006. godine, a samo dva mjeseca kasnije, u januaru 2007., par je potvrdio da su odlučili svoj život nastaviti razdvojeno.

Udaja i majčinstvo

Nakon još jedne propale veze, Cameron je odlučila posvetiti sebi neko vrijeme, te je zadugo bila sama. Ponovo je ušla u vezu, ovog puta s proslavljenim bejzbol igračem Alexom Rodriguezom, sada bivšim zaručnikom Jennifer Lopez, međutim, ni ta romansa nije dugo potrajala. Konačno, početkom 2014. godine, sa 42 godine, upoznaje pjevača rock grupe „Good Charlotte“ Benjija Maddena, s kojim staje na ludi kamen nakon samo sedam mjeseci veze.

Poslije vjenčanja, Cameron se polako povlači iz javnog života. Iako je ranije izjavljivala da se ne stidi svojih godina i da ne misli da je zakasnila, odlučila je da svoj privatni život drži daleko od očiju javnosti. Tokom godina napornog rada, postala je jedna od najbogatijih žena svijeta, te sada odbija čak i najskuplje uloge. Odlučuje da se posveti sebi i porodici, te pokreće jednu društveno angažiranu akciju u kojoj apeluje na sve žene da prihvate sebe kakve jesu i da ne postaju ovisne o plastičnim operacijama. Inače, Cameron je veliki protivnik plastičnih operacija. Početkom 2019. mediji prenose kako Cameron i Benji čekaju dijete. Te glasine je potvrdila i sama, a njen portparol je izjavio kako je glumica imala problema sa začećem. Cameron je u januaru 2020. godine u 47. godini života na svijet donijela kćerku. Nakon porođaja Diaz se potpuno povukla iz javnog života, te danas uživa u privatnosti svog doma sa suprugom i kćerkom Raddix.

Voli biti mama

– Volim biti mama. To je najbolji dio mog života. Toliko sam zahvalna i sretna jer kroz sve to prolazim s Benjijem, doista uživamo u najboljim trenucima. Naša princeza svakoga dana toliko napreduje da se ponekad znamo uhvatiti kako je satima samo promatramo. Cijeli dan nam u kući svira popularna dječija pjesmica „Baby Shark“ – izjavila je nedavno glumica.

Čarlijevi anđeli

Diaz je s kolegicama Drew Barrymore i Lucy Liu žarila i palila kao seksi tajna agentica u filmu “Čarlijevi anđeli” iz 2000. godine. Film je stekao svjetsku popularnost, a Cameron je nakon tog filma stekla titulu najseksepilnije glumice. Njena slava je bila nemjerljiva, a procjenjuje se da je Cameron zaradila 12 miliona dolara snimajući film „Čarlijevi anđeli“.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti