Claudia Schiffer otkrila beauty pravila kojih se strogo pridržava

Piše: Redakcija

Claudia Schiffer bila je dio “ekipe” čuvenih supermodela devedesetih – Naomi Campbell, Sindy Crawford, Christy Turlington… Iako je konkurencija prirodnih ljepotica tada bila zaista velika, supermodel porijeklom iz Njemačke važila je za jednu od najlepših na svijetu, a sa svojim 180 centimetara visine žarila je i palila modnim pistama.

Klaudija se više ne bavi modelingom, ali bez problema može da stane rame uz rame i sa duplo mlađim djevojkama. Iako je napunila 51. godinu, na njenom licu nema bora, a na tijelu ni gram sala.

Ona je nedavno podijelila kojih se to pravila strogo pridržava godinama unazad:

Naime, Claudia započinje jutro umivanjem, nakon čega na lice nanosi hidratantnu kremu, uz pomoć blage masaže kako bi podstakla cirkulaciju.

“Vjerujem da je masaža lica tajna lijepe kože”, ultimativni antiage ritual”,kazala je Claudia. Nakon toga, stavlja serum i ulje jer vjeruje da spriječavaju upalne procese na koži.

Ona je otkrila da ponekad nanosi masku za detoksikaciju. Za kupku koristi so za detoksikaciju, a sa sobom uvek nosi balzam za usne.

Pored toga, pije dosta vode i biljnih čajeva. Nekadašnja zvezda modnih pista ističe i da je za lijepo lice neophodan kvalitetan san.

Kako bi zadržala vitku liniju ona trenira 3 puta sedmično, a najviše uživa u pilatesu i aerobiku. Također, kad god je u mogućnosti pješači umjesto da koristi automobil ili taksi.

Izvor:still.rs

(Dž.S.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti