Ljubav uvijek dolazi neočekivano, a evo koji slavni parovi su se upoznali na setu

Piše: Lejla Bejdic

Sastanak na poslu prilično je uobičajen način za pronalaženje voljene osobe, a to vrijedi i za poznate ličnosti. Mnogi od najomiljenijih slavnih parova prvi put su poglede ukrstili kada su radili na istom filmu ili TV emisiji. Iako su neki od ovih parova još zajedno, a drugi su se rastali, mnogi koji su se upoznali na setu stvorili su neke od najpoznatijih holivudskih veza

 

Blake Lively i Ryan Reynolds

Prije nego što su se vjenčali i dobili troje djece, Blake Lively i Ryan Reynolds upoznali su se na snimanju filma „Green Lanterna“ 2011. godine – i tek kad su otišli na sastanke s drugim ljudima, shvatili su da bi, zapravo, oni trebali izlaziti.

– Otprilike godinu nakon što je „Green Lantern“ snimljen oboje smo bili slobodni, otišli smo na dvostruki spoj. Ona je bila na sastanku s drugim tipom, a ja na sastanku s drugom djevojkom. Bio je to najneugodniji sastanak na svijetu, jer je bilo očigledno da se sviđamo jednom drugome – kazao je Ryan.

 

Mila Kunis i Ashton Kutcher

Mila Kunis i Ashton Kutcher upoznali su se na snimanju emisije „That ’70s“ (Lude sedamdesete), kada je ona imala samo 14 godina, a on 19, pa im je trebalo mnogo vremena da pronađu put jedno do drugog. Između vremena kada su se upoznali i kada su odlučili biti zajedno, Kutcher je bio oženjen Demi Moore.

– Nikada ne bismo bili zajedno da nismo oboje prošli kroz ono što smo prošli. Prethodne veze su nas mnogo povezale – kazao je Ashton u jednom intervjuu.

Kunis i Kutcher sada su u braku četiri godine i imaju dvoje djece.

 

Eva Mendes i Ryan Gosling

Dok su Eva Mendes i Ryan Gosling snimali film „The Place Beyond The Pines“ 2011. godine, brzo su uočeni zajedno. Imali su tajni sastanak i u Disneylandu. Iako se nikada nisu vjenčali, barem ta informacija nije poznata javnosti, Gosling i Mendes su još zajedno i imaju dvije kćerke, Esmeraldu i Amadu. Svoj brak kriju daleko od očiju javnosti i vrlo rijetko se pojavljuju skupa.

 

Daniel Craig i Rachel Weisz

Daniel Craig i Rachel Weisz bili su s drugim ljudima kad su se upoznali, dok su snimali film „Kuća iz snova“. Weisz je bila udata za Darrena Aronofskog, dok je Craig bio zaručen sa Satsuki Mitchell. No, do izlaska filma, Weisz i Craig su se vjenčali i od tada su živjeli sretno (i privatno). Oboje imaju djecu iz prethodnih veza, a u septembru 2018. godine zajedno su dočekali svoje prvo dijete.

 

Javier Bardem i Penelope Cruz

Javier Bardem i Penelope Cruz upoznali su se tokom snimanja filma „Šunka, šunka“ početkom devedesetih, ali tek kada su se ponovo okupili na snimanju 2008. godine iskre su proradile i zaljubili su se, a u julu 2010. su se vjenčali. Imaju dvoje djece, Lea i Lunu.

 

Kurt Russell i Goldie Hawn

Kurt Russell i Goldie Hawn bili su tinejdžeri kada su se prvi put sreli na snimanju filma „The One and Only“ 1968. godine. Ali, kada su se ponovo profesionalno sreli za potrebe filma „Swing Shift“ 1983. godine, proletjele su iskre.

Iako se nikada nisu vjenčali, Hawn i Russell su od tada zajedno.

 

LeAnn Rimes i Eddie Cibrian

Početak veze LeAnn Rimes i Eddieja Cibriana bio je pomalo kontroverzan, s obzirom na to da su oboje bili u braku s drugim ljudima kad su se zaljubili na setu TV filma „Sjeverno svjetlo“ 2009. godine. Rimes je bila s Deanom Cheremetom, a Cibrian je bio oženjen s Brandi Glanville. Kad su se pojavile vijesti o njihovom skandalu s varanjem, bilo ih je posvuda, ali par se držao zajedno, uprkos naslovima.

– Istina je da smo ljudska bića. Griješimo i učimo iz grešaka, ali ljudi smo. Zaljubili smo se – kazao je Cibrian 2010. godine.

Deceniju kasnije, oni su još zajedno.

 

Will Smith i Jada Pinkett Smith

Priča Willa Smitha i Jade Pinkett Smith seže do 1997. godine, kada su se prvi put sreli na snimanju serije „The Fresh Prince of Bel-Air“. Jada je bila na audiciji za Willovu djevojku, ali na kraju nije dobila ulogu. Kad ju je Smith ugledao u filmu „A Different World“, shvatio je da između njih postoji hemija, iako je u to vrijeme još bio oženjen sa Sheree Fletcher.

– Shvatio sam da nisam s osobom s kojom sam trebao biti. Sjedio sam u štali, plakao i nekontrolirano se smijao, a znao sam da je (Jada) žena s kojom sam trebao biti, ali nikada se nisam razveo… Vratio sam se, sjeo sa Sheree i objasnio joj sve do u detalje. Fletcher je na kraju, ipak, okončala stvari, očistivši put Smithsovima.

 

Freddie Prinze, Jr. i Sarah Michelle Gellar

Freddie Prinze, Jr. i Sarah Michelle Gellar upoznali su se dok su snimali film „Znam šta ste radili prošlog ljeta“, ali su počeli izlaziti tek tri godine kasnije.

– Imali smo sreću da smo bili u pravo vrijeme u životu u kojem smo oboje htjeli nešto ozbiljno i uspjelo je –  kazao je Prinze.

Nedavno su proslavili 19-godišnjicu braka i imaju dvoje djece, Charlotte i Rocky.

 

Julia Roberts i Danny Moder

U 2000. godini, Julia Roberts je upoznala svog sadašnjeg supruga Dannyja Modera, koji je bio asistent kamermana na snimanju.

Već od početka veze ništa im nije išlo u korist. A nakon 19 godina braka, svako malo u medijima se pojave informacije o trzavicama i navodima da je samo pitanje dana kada će se razvesti.

Kada su se upoznali, on je bio u braku s vizažisticom Verom Steimberg, a ona je već odavno bila u vezi s kolegom Benjaminom Brattom. Danny Moder očarao je glumicu, toliko da je i sama jednom opisala njihov susret riječima:

– Momentalno sam se zaljubila u njega. Željela sam biti s njim. Nisam mogla prestati razmišljati o njemu, a znala sam da ću biti u problemu. Ona je završila vezu s Benjaminom, a Danny se razveo.

Vjenčali su se 2002. godine, a i danas su zajedno. Roditelji su troje djece, Hazela, Henryja i Phinnaeusa.

 

Kirsten Dunst i Jesse Plemons

Dok su snimali drugu sezonu „Farga“, 2015. godine, Kirsten Dunst i Jesse Plemons su se prvi put sreli, ali, prema riječima same glumice, tek godinu kasnije su počeli vezu.

– Sastali smo se tek godinu poslije i otišli na sastanak, prvo smo postali zaista dobri prijatelji – kazala je Kirsten.

Iako neki nagađaju da bi Dunst i Plemons mogli biti tajno vjenčani, sami za to nisu dali potvrdu, ali su svoje prvo zajedničko dijete dočekali 2018. godine.

 

Tom Hanks i Rita Wilson

Teško je zamisliti vrijeme u kojem Tom Hanks i Rita Wilson nisu bili jedan od najpoznatijih holivudskih parova, ali njihova je ljubavna priča morala negdje početi, a ispostavilo se da je to bio set za film „Bosom Friends“ iz 1981. godine.

– Rita i ja smo se samo pogledali i to je bilo to. Ljubav na prvi pogled – kazao je Hank, a ostalo je historija.

Duže od 35 godina (i dvoje djece) Hanks i Wilson žive sretno, a tako će, vjerovatno, biti do kraja njihovog života

Pročitajte još