Kim Jong-un nikad mršaviji, zakonom zabranjeno komentarisanje njegove težine

Piše: Redakcija

 

Sjevernokorejski lider Kim Jong-un izgleda mršavije nego ikad prije. Na najnovijim fotografijama vidi se se da mu odjeća blago visi, i da mu se, uslijed gubitka kilograma, koža opustila.

Naime, pojavio se na državnoj televiziji šetajući okružen stotinama školske djece.

 


37-sedmogodišnji Kim je nosio bijelu košulju u kojoj se jasno vidjelo koliko je smršavio. Nekada mu je odjeća bila bukvalno priljepljena uz tijelo.

Nagađanja o Kimovom zdravlju primorala su vladu da zabrani komentarisanja o njegovoj težini nakon što su se fotografije, koje su se pojavile ranije ove godine, pokazale dramatičnu promjenu. Građanima je saopšteno preko državnih medija da je „vladar zdrav i da samo manje jede, jer je svjestan nestašice hrane koja vlada“.


Međutim, pojavile su se informacije da je Kim možda postavio hirurški prsten oko želuca kako bi smršavio, dok neki smatraju da je uzrok smanjenju kilograma – Corona virus.

Izvor:krstarica.com

(Dž.S.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti