Zašto britanskog premijera Borisa Johnsona u ženskom svijetu nazivaju “sebični gad”?

Piše: Redakcija

Nakon višegodišnjih nagađanja, Boris Johnson (57) konačno je priznao da je otac šestero djece, piše Daily Mail.

Britanski premijer je u intervjuu za američku televiziju rekao kako biti roditelj zahtjeva puno truda i da ‘dosta mijenja pelene’.

Britanski premijer, čije drugo dijete s posljednjom suprugom Carrie Johnson treba da se rodi na Božić, ne voli da govori o svom vrlo zanimljivom privatnom životu, ali je sada na američkoj televiziji napravio presedan.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Boris Johnson (@borisjohnsonuk)


U intervjuu za NBC tokom boravka u New Yorku Johnson je prvi put priznao da ima šestoro djece – iz tri različite veze – iako je bilo nekih sugestija da bi moglo postojati i sedmo.

Premijer s trećom suprugom Carrie Johnson ima jednogodišnjeg sina Wilfreda, a četiri sina ima sa bivšom suprugom Marinom Wheeler, s kojom je u braku proveo 25 godina. A od nje se razveo upravo zbog sadašnje žene.

Johnson ima i vanbračnu kćerku iz afere sa novinarkomi likovnom kritičarkom Helen Macintyre. Mada sudski postupak iz 2013. nagovestio je da bi moglo postojati i drugo dijete iz te veze.

Puno posla, ali volim to

U razgovoru za emisiju Today, Borisa su pitali da li je istina da je otac šestoro djece, na što je on odgovorio da jeste. Upitan kako je to biti otac malom detetu dok je na vlasti, odgovorio je: ‘To je fantastično. Puno je posla, ali ja to volim, apsolutno volim. Mijenjam dosta pelena.’

Boris Johnson se ženio tri puta, a oba prethodna braka završila su se razvodom nakon što se otkrilo da jeprevario tadašnje supruge.

Džonson se prvi put vjenčao 1987. Prva supruga mu je bila Allegra Mostyn-Owenn, koju je upoznao tokom strudija. Ovaj brak je potrajao sve do 1993, kada su se razveli jer je Boris varao suprugu sa Marinom Wheeler, poznanicom iz djetinjstva.

Sedam godina nakon što je ušao u drugi brak sa Milerovom, od koje se razveo prošle godine, Johnson je započeo aferu sa Petronellom Wyatt, kćerkom poznatog britanskog novinara Woodrowa Wyatta. Ona je kasnije ispričala kako je imala jedan spontani pobačaj, a jednom je abortirala.

  1. Johnson započinje vezu sa novinarkom Annom Fazackerley.

Iako je još bio u drugom braku, Johnson započinje i treću vanbračnu aferu, ovog puta sa Macintyrevom, koja ostaje trudna 2009. Iz te veze dobio je kćerku Steffany.

Tabloidi za to saznaju naredne godine i tada počinje licitacija koliko dece zapravo aktuelni premijer, a tadašnji gradonačelnik Londona ima.

Johnson najprije nije želio da prizna djevojčicu, a 2013. je čak zatražio sudsku zabranu objavljivanja te informacije.Na sudu je izgubio, ali tokom procesa se spekulisalo da postoji još jedno dijete iz te veze.

Da priča bude kontroverznija, starateljstvo nad njom je potom preuzeo partner njene majke, William Cash. Nakon te drame, Johnson se pomirio sa svojom tadašnjom suprugom Marinom Wheeler.

Ali, njihov brak opet stavljen na test nekoliko godina kasnije, ali ovaj put brak je pukao. Marina je najprije 2018. izbacila Johnsona iz kuće zbog afere s Carrie Simonds, a dvije godine kasnije zvanično su se razveli.

Nakon što se pročulo da će Johnson sa Carrie dobiti dijete , Wheeler je bila očajna, a njihovo četvoro djece bijesno. Druga Johnsonova supruga rekla je i da je bila van sebe zbog toga što se Boris vjerio i s novom ženom planirao djecu dok je razvod još bio u toku.

Johnson je svojoj djeci – Lari Lettice (26), Mili Arthuru (24), Casiji  Peaches (22) i Theodoreu Apollu (20) – lično pokušao da kaže da će on i Carrie dobiti dijete, koje se rodilo 2020.

Sebični gad

Saznavši za očevu vezu s Carrie, koja je 24 godine mlađa od Borisa, Lara je prijateljima čak rekla da je njen otac ‘sebični gad’ te da su sva djeca podržavala majku tokom razvoda.

Objava vjeridbe Borisa i Carrie usljedila je samo 11 dana nakon što je na sudu okončan njegov brak s Marinom Wheeler.

Izvor:still.rs

(Dž.S.)

Pročitajte još