Ljepotice koje su očarale svijet: Najbolji momenti s crvenog tepiha

Piše: L. M.

Pojavljivanje na crvenom tepihu je najglamurozniji događaj za svaku zvijezdu. Često imamo priliku vidjeti ljepotice koje blistaju i plijene svojim izgledom, međutim, ono što modni kritičari često ističu jeste da su previše „obične“

Istražili smo najprepoznatljivija pojavljivanja na crvenom tepihu. Upravo ono što izdvaja ove dame od ostalih jeste što su rizikovale i bile svoje. Zbog toga su ostale upečatljive i upamćene. Tanka je granica između hrabrog i ludog poteza. Svi se sjećamo ekscesa Lady Gage kada se na crvenom tepihu pojavila u haljini od mesa, ali mi vam u nastavku donosimo najbolje našminkane i zvijezde s najboljim frizurama.

Angelina Jolie 2012. godine

Jedna od najpoznatijih fotografija Angeline Jolie je upravo ova u crnoj haljini s dubokim rezom na nozi. Ovo je jedno od najpoznatijih pojavljivanja na crvenom tepihu, jer je Angelina nakon toga postala ikona elegancije i dobrog stila. Crveni karmin je te 2012. godine bio popularniji nego ikada, a za to je zadužena upravo Angelina

Emma Stone 2011. godine

Neutralna boja breskve je vrlo rizična boja. Morate poznavati svoj podton kože da biste tu boju iznijeli na pravi način. Emma Stone je to uspjela, te je minimalističkim izgledom zasjenila sve druge zvijezde na crvenom tepihu 2011. godine.

Gwen Stefani 2000. godine

Uvijek spremna da rizikuje, Gwen Stefani je 2000-ih na velika vrata ponovo donijela pin-up izgled ’50-ih.

Julia Roberts 2001. godine

Haljina nije bila jedino što je odmah postalo prepoznatljivo kada je Julia Roberts osvojila svog prvog Oscara. Njena bočno razdijeljena visoka punđa tih godina je postala najpopularnija frizura među mladenkama, a frizeri širom svijeta su je obožavali.

Rihanna 2014. godine

Providna haljina na crvenom tepihu 2014. godine bila je tema o kojoj je govoreno dugo vremena. Naime, Rihanna je te godine obilježila crveni tepih svojom neobičnom, ali hrabrom pojavom. Nakon tog pojavljivanja neutralni ruž za usne i braon sjene za oči postali su omiljeni među tinejdžerkama širom svijeta.

Barbara Streisand 1969. godine

Na dodjeli Oscara Barbara je zasjenila sve kolegice, jer je donijela potpunu modnu promjenu. Svi su je zapamtili po prepoznatljivoj bob frizuri i tada potpuno ekstravagantnom načinu šminkanja.

Natalie Portman 2004.  godine

Natalie Portman šokirala je svijet kada je obrijala glavu i debitirala na filmskoj premijeri 2004. godine.

Madonna 1991. godine

Madonna kao Marilyn Monroe postala je gotovo isto toliko kultna kao i sama Marilyn.

 

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti