Tina Turner više ne posjeduje prava na svoju muziku, ali je zato bogatija za više od 50 miliona dolara

Piše: Redakcija

Legendarna pjevačica Tina Turner (81) prodala je prava na svoj muzički opus izdavačkoj kući BMG, prenosi BBC. BMG je dobio prava i na njeno ime i oznake identiteta radi budućih ugovora o sponzorstvu i prodaji.

BMG nije objavila koliko je to platila, ali upućeni izvori kažu da je riječ o više od 50 miliona američkih dolara.

Iako je 2018. otišla u penziju, ‘baka rock ‘n’ rolla’, kako je mnogi nazivaju, očito ne može bez stvaranja muzike. Prošle godine je snimila remiks svog svima poznatog hita “What’s Love Got To Do With It?” i to u saradnji s DJ-em Kygom.

Tinin životni put nije bio lagan – prvi muž ju je tukao, borila se s karcinomom i drugim teškim bolestima, prije nekoliko godina sin joj je počinio samoubistvo. Cijelu njenu potresnu priču donosi i najnoviji dokumentarac koji je 27. marta izašao na platformi HBO.

U njemu su reditelji Dan Lindsay i T. J. Martin prikazali do sada neviđene arhivske materijale i okupili 11 sagovornika, a u dokumentarcu se pojavljuje i sama Tina. Legendarna pjevačica im je objasnila kako se zahvaljujući svojoj energiji i snazi kao samohrana majka probila na vrhunce top-lista, iako je samostalnu karijeru započela tek u četrdesetim godinama života.

Izvor: gloria.hr

(S.P.)

Pročitajte još