Ko je glumica iz serije „Squid Game“ o kojoj priča cijeli svijet?

Piše: I.J.

 

View this post on Instagram

 

Objavu dijeli HoYeon Jung(Chung) (@hoooooyeony)

Novi hit iz Netflixove radionice “Igra lignje” ili “Squid Game” zaludio je obožavatelje širom svijeta, u rekordnom roku postao najpopularnija serija u historiji streaming produkcije. Jedina žena u pretežno muškoj postavi glavnih glumaca ima zanimljivu životnu priču. Malo ko je ostao ravnodušan ljepotom mlade južnokorejske glumice kojoj je uloga u Netflixovoj seriji prva u životu. Naime, ona je već dugo na sceni, ali kao manekenka, i to važi za jednu od najpoznatijih u državi i šire.

 

View this post on Instagram

 

Objavu dijeli HoYeon Jung(Chung) (@hoooooyeony)

Izvana plaha i samozatajna, iznutra borac i jaka žena. Ovako bi se ukratko mogao opisati lik kojeg tumači južnokorejska glumica. Sae-Byeok je u seriji mlada žena koja je pobjegla iz Sjeverne Koreje, a u susjednu Južnu, stigla je s mlađim bratom koji je u domu za nezbrinutu djecu. Njen cilj, kao i cilj ostalih 455 igrača, jeste proći svaku od šest smrtonosnih igara, da bi se “dočepala” 40 miliona dolara, kako bi mogla samostalno živjeti s jedinim članom porodice.

 

View this post on Instagram

 

Objavu dijeli HoYeon Jung(Chung) (@hoooooyeony)

Djevojka iz Seoula još je kao tinejdžerica počela raditi kao model, a od ostalih se isticala po tome što je sama sebi tražila angažmane. Kroz desetljeće rada, već je sarađivala s etabliranim modnim kućama poput „Chanela“, „Bottege Venete“ i „Louis Vuittona“. Takmičila se u četvrtoj sezoni emisije „Sljedeći top model Koreje“, gdje je završila na drugom mjestu. Zbog toga je bila na naslovnici korejskog izdanja modnog magazina „Vogue“, ali i „Vanity Faira“. Dosad nije imala doticaja sa snimanjem filmova i serija.

– Toliko sam bila sretna što sam dobila ulogu i što mi se pružila prilika da pokažem svoj talent, rekla je te dodala: “I dalje sam nervozna kad pomislim da me neko gleda na ekranu. Nisam mogla niti sanjati da će serija biti toliko globalno popularna.“

Pročitajte još