Nakon 6 godina pauze Adele očarala fanove: Sve što trebate znati o novom albumu

Piše: S.P.

Nakon šest godina pauze, britanska pop-zvijezda Adele napokon je izbacila “Easy on Me”, prvi singl sa svog nadolazećeg četvrtog studijskog albuma “30”.  Od objavljivanja svog trećeg albuma 2015. godine, 33-godišnja Adele se udala i razvela, te se kroz pjesme otvorila o teškim periodima koje je proživjela.

S obzirom na to da je u cijelom svijetu poznata po svojim baladama koje pucaju ravno u srca slušatelja, šest godina života nesumnjivo će pružiti dovoljno materijala za takve pjesme, a “Easy on Me” je dokaz da će obožavatelji ono što već dugo vole kod Adele, ponovo pronaći u ovom albumu.

Evo što trebate znati o novom singlu i o dugo očekivanom albumu „30“.

 Kako zvuči “Easy on Me”?

Pjevačica je 5. oktobra objavila teaser za ovu pjesmu i već tu prikupila više miliona pregleda. Album “30” izlazi 19. novembra, a pjesma Easy On Me je najavna pjesma. Kad su pjesma i video napokon ugledali svjetlost dana, predstavili su Adele u moćnom, emotivnom stanju, onako kako su je obožavatelji i ranije obožavali i priželjkivali da će se takva ponovo pojaviti na muzičkoj sceni.  “Easy on Me” emotivna je i dirljiva balada koju Adelin prekrasan glas  obogaćuje dok pjeva o oprostu za njene greške iz prošlosti i prisjeća se neuspjele ljubavne veze. Adele u pjesmi donosi iznimnu emociju s kojom će se njena mnogobrojna publika zasigurno poistovjetiti.

Adele pjeva da je “još uvijek dijete koje nema priliku osjetiti svijet oko sebe”, možda povezujući svoje burno djetinjstvo s raspadom svog braka. Ona je ranjiva i introspektivna, nježna prema sebi i na kraju se bar malo nada boljem.

Šta je sa spotom za ovu pjesmu?

Premijera singla “Easy on Me” bila je prije 13 sati na YouTubeu, a spot je već pregledan više od 23 miliona puta, a režirao ga je Xavier Dolan. Crno-bijeli spot za “Easy on Me” počinje scenom gdje se pjevačica pakuje i odlazi iz iste kuće u kojoj je snimila i spot za veliki hit “Hello” iz 2015.

 Kada treba izaći album “30”?

U postu koji je podijelila na svom Twitter nalogu, Adele je otkrila da će njen novi album biti objavljen 19. novembra. kad je prvi put započela album prije skoro 3 godine.

“Sigurno nisam ni blizu onome čemu sam se nadala kada sam započela s ovime prije gotovo tri godine. Zapravo, sasvim suprotno. Oslanjam se na rutinu i dosljednost kako bih se osjećala sigurnom, baš kao i uvijek. Pa ipak, svjesno, a možda i voljno, bacila sam se u labirint apsolutnog nereda i unutarnjih previranja. Naučila sam brojne istine o sebi. Maknula sam puno slojeva sa sebe, ali sam se umotala i u nove. Otkrila sam neke doista korisne i zdrave materijale s kojima bih mogla započeti, ali sam i osjećala kao da sam konačno ponovno pronašla onaj svoj osjećaj. Otišla bih čak toliko daleko i rekla bih da se nikad u životu nisam osjećala ovako mirno. I tako, spremna sam napokon objaviti ovaj album. To je bilo moje pitanje života ili smrti tijekom najburnijeg perioda u mom životu. Postala sam toliko prožeta vlastitom tugom. Moje srce trebalo se oporaviti. O tome govori ovaj album. Dom je tamo gdje je srce”, rekla je Adele o albumu.

Kako zvuče pjesme na albumu “30”?

Prema britanskom Vogueu, 30 je njen muzički najrazličitiji album do sada. Jedna strastvena pjesma dokumentira njeno iskustvo upoznavanja nakon raskida, prepuno razočarajućih i emocionalno nedostupnih muškaraca.

“Htjela sam to staviti na album kako bih pokazala Angelu kako očekujem da se ponaša prema svom partneru”, objasnila je. “Nakon razvoda, moji zahtjevi su visoki. Postoji veliki par cipela koje treba popuniti. ”

Odstupajući od njenog tipičnog zvuka, jedna pjesma sadrži upečatljiv elektropop ritam, naglašavajući period „samouništenja“ nakon razvoda i teške zabave u klubovima LA-a. Posljednja sedmominutna kompozicija albuma poziva se na veličinu Adele na koju su slušatelji navikli.

U nastavku poslušajte “Easy on Me” i pogledajte spot. Uživajte!

Pročitajte još