Ona je najljepša agentica u Bondovom filmu

Piše: L. M.

Ana de Armas (33), punim imenom Ana Celia de Armas Caso, trenutno je jedna od najprepoznatljivijih holivudskih glumica. Ana je rođena Kubanka, koja je svoju karijeru počela graditi u španskim melodramama. Slavu je stekla zahvaljujući TV serijama „Black Lagoon“, „Hispania, la leyenda“, a kasnije se pojavila i na filmskim platnima.

Ljubav prema sceni kod Ane se očitovala od rane dobi. Ana je od djetinjstva svojim umjetničkim sposobnostima zadivila sve oko sebe, jer se aktivno bavila plesom. Kada je buduća glumica još bila tinejdžerica, njena porodica privremeno se preselila u Ameriku, ali se potom vratila na Kubu.

Osnovnu školu pohađala je u svom rodnom gradu, a zbog spleta okolnosti srednju školu je završila u Dallasu (SAD).

Početak karijere

Prvi put na televiziji Ana se pojavila poprilično rano. Sa 18 godina debitirala je u filmu „Rose of France“. Stekavši popularnost na Kubi, Ana je odlučila „pokoriti“ i Madrid, te tamo nastaviti graditi svoju glumačku karijeru. Nakon što je uspješno prošla kasting, dobila je zapaženu ulogu u seriji „Black Lagoon“. Poslije uspjeha i u Španiji, Ana odlazi u Ameriku, kako bi popravila svoje znanje engleskog jezika.

U filmu „Laži i zabave“ pojavila se s jednim od najzgodnijih glumaca svijeta Mariom Casasom, a njihove ljubavne scene oduševile su brojnu publiku. Film je 2010. godine proglašen najuspješnijim filmom u Španiji.

Ljubavni život

O privatnom životu Ane de Armas malo se zna. Mlada glumica se neko vrijeme zabavljala s kolegom Marcom Clotetom, a 2011. godine par je odlučio obznaniti svoj odnos. Te godine par se vjenčao na otoku Costa Brava. Međutim, brak nije dugo opstao. Već 2013. godine zvanično su se razveli, a to je potvrdio i Marko za medije. Prije braka s Markom, Ana se zabavljala s filmskim agentom Franklinom Lattom, o kojem nije govorila u javnosti, ali je na svom Instagram profilu objavila njihovu zajedničku fotografiju, te obznanila da je Franklin njen dečko. Veza nije dugo trajala, svega nekoliko mjeseci, nakon čega je Ana uplovila u odnos s Markom. Prošle godine Ana je često bila viđena s kolegom i glumcem Benom Affleckom, te su javno obznanili svoju vezu, koja je trajala skoro godinu. Njihov ljubavni odnos je trajao tokom pandemije, a nagađa se da su Ana i Ben raskinuli zbog Jennifer Lopez.

Velika popularnost

Sa sigurnošću se može reći da je važnost Ane u Hollywoodu nakon uloge u novom filmu o James Bondu „Nije vrijeme za umiranje“, koji se premijerno prikazuje u svijetu, te u bh. kinima, trostruko porasla. Naime, Armas je igrala CIA-inu agenticu po imenu Paloma, jedan od tri značajnija ženska lika u filmu, zajedno s agenticom Lashane Lynch, Nomi i Leom Seydoux kao i Bondovom djevojkom Madeleine Swann. U ranijim izjavama Ana je govorila da se za ovaj film spremala samo tri sedmice prije početka snimanja, iako od ranije nije imala nikakvog borilačkog iskustva.

– Novi Bondov film ne prikazuje više Bondove djevojke, već Bondove žene. Jednako su sposobne kao i on  – kazala je Ana na premijeri filma.

Nova Marlyn Monroe

Trenutno Ana radi na novom Netflixovom filmu „Blonde“, u kojem će utjelotvoriti ikonu 50-ih godina Marilyn Monroe. Ana de Armas je prva latinoamerička glumica koja će igrati Marilyn Monroe.

– Silni trud svih ovih godina se isplatio i sad igram pozitivne uloge, a to mi je bio najveći san – kazala je Ana nedavno.

Na listi najljepših žena

Ana de Armas zasigurno je jedna od najljepših glumica na svijetu, a 2016. godine časopis „GQ“ stavio je Anu na sedmo mjesto na listi najljepših žena. Latinoamerička ljepotica bila je u neposrednoj blizini Kim Kardashian, Selene Gomez, Priyanke Chopra i Alessandre Ambrosio. Nije iznenađujuće da Ana ima cijelu armiju fanova širom svijeta, što zbog svog nestvarnog izgleda, tako i zbog nevjerovatnog glumačkog talenta.

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti