Bivša glasnogovornica Trumpovih otkrila pravo lice Melanije: Nije bila zla, ali je imala lukavi trik

Piše: Redakcija

 

View this post on Instagram

 

Objavu dijeli Marie Claire Russia (@marieclairerussia)

Memoari Stephanie Grisham, bivše glasnogovornice nekadašnjeg američkog predsjednika Donalda Trumpa i prve dame Melanije Trump, objavljeni su 5. oktobra ove godine, a sada izlaze sočni detalji iz knjige naziva “I’ll Take Your Questions Now: What I Saw in The Trump White House”.

Kako je opisala u knjizi, Grisham je za vrijeme Trumpove vladavine i rada u Bijeloj kući čula i vidjela štošta, no nije se o tome usuđivala govoriti sve dok nije podnijela ostavku.

To se dogodilo nakon što je Melanija hladno i kratko reagirala na jurnjavu zaluđenika na zgradu američkog Kongresa 6. januara. Na Grishamino pitanje želi li tweetati da su mirni protesti pravo svakog Amerikanca, ali nema mjesta bezakonju i nasilju, bivša prva dama je rekla samo „ne“.

 

View this post on Instagram

 

Objavu dijeli Trump family (@alwaystrumpfamily45)

No, to nije jedini detalj iz službe bivše glasnogovornice koja je u memoarima otkrila kakva je doista Melania Trump iza zatvorenih vrata.

-Ona je uistinu vrlo predana majka i provodi jako puno vremena sa sinom i svojim roditeljima. Upravo ta njena nevjerovatna bliskost s roditeljima me očarala i za to joj skidam kapu. No, predugo je okružena tim Trumpovim likovima i porodicom, stoga se kod nje radi i o preživljavanju. Ona je dobra, iako to zvuči smiješno iz mojih usta, budući da i nije tako lijepo govorila o meni. No, kada ste u njenom društvu, uvijek će vas ponuditi kafom, vodom, napravit će sve da se osjećate ugodno, otkrila je Grisham.

Odličan smisao za humor

Iako je Melania oduvijek odavala nezainteresiran i hladan dojam u javnosti, Grisham je rekla da njena bivša šefica zapravo ima odličan smisao za humor.

 

View this post on Instagram

 

Objavu dijeli @_.melaniatrump._

-Bila je genije za to da se odnosi divno prema ljudima koje zapravo nije niti najmanje podnosila. Jako je dobra u tome, a isto je tako bila jako duhovita i iznimno dobra. Kada je to, naravno, htjela biti. A ako se ne složite sa svime što ona kaže, onda… Nije bila zla, ne kao njen suprug, ali je poput njega bila tvrdoglava, ispričala je u memoarima.

Osim toga, Melania je, kaže Grisham, bila vrlo uvjerljiva kada je supruga trebala odgovoriti od nečeg što nije smatrala dobrim te je nju najviše i slušao.

-Mislim da oni imaju ravnopravan odnos i ona je do sada uvijek imala dobar instinkt za neke ljude koji su se pojavljivali u njihovim životima, a koji nisu bili niti najmanje dobronamjerni ili nisu bili od povjerenja, objasnila je Grisham.

Prema njoj se Melania odnosila većinom korektno, no ne i Donald. I prema svojim zaposlenicima je znao imati ispade bijesa, a kada bi ona bila “na tapeti”, mirno bi odslušala što joj ima za reći i onda bi ga par dana izbjegavala.

 

View this post on Instagram

 

Objavu dijeli Marie Claire Russia (@marieclairerussia)

-Voljela sam ih i mrzila, a koliko mi nedostaju, toliko se i nadam da ih više nikada neću vidjeti, zaključila je Grisham, o čijoj se knjizi oglasila i sama Melania.

-Iza ove knjige stoji očita namjera. To je pokušaj iskupljenja nakon lošeg rada na mjestu sekretarice za medije, neuspjelih ličnih odnosa i neprofesionalnog ponašanja u Bijeloj kući. Neistinom i izdajom nastoji steći relevantnost i novac na račun gospođe Trump, poručili su iz ureda bivše prve dame.

Izvor: Gloria.hr

(I.J.)

 

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti