Britanska kraljica odbila nagradu za stare osobe, smatra da ne ispunjava kriterijum

Piše: Redakcija

Britanska kraljica Elizabetha II odbila je nagradu koju britanski časopis „The Oldie“  dodeljuje starijim osobama, ocjenivši da ne ispunjava kriterijume, prenio je danas taj časopis.

Časopis koji za sebe kaže da predstavlja „laku“ alternativu štampi „opsednutoj mladošću i slavom“ otkrio je da je Buchinghamskoj palati predložio da svoju nagradu „Stara osoba godine“ (The Oldie of the Year) dodijeli 95-ogodišnjoj kraljici, koja je na tronu gotovo sedam decenija.

Časopis je danas prenio pismo odbijanja poslato 21. augusta iz škotskog dvorca Balmorala gdje kraljica boravi krajem ljeta, a koje je potpisao pomoćnik njenog privatnog sekretara Tom Laing-Baker.

„Njeno veličanstvo smatra da imamo godine koje osjećamo i prema tome ne misli da ispunjava kriterij da prihvati (nagradu)“, napisao je on.

Kraljica je provela period karantina zbog corona virusa u dvorcu Windsor kod Londona i uprkos špekulacijama da će otići u penziju poslije smrti njenog supruga Philipa, Elizabetha II u posljednje vrijeme učestvuje u brojnim javnim angažmanima.

Prošle sedmice viđena je kako hoda sa štapom, prvi put od 2004. godine.

Phillip koji je umro u aprilu u 100. godini, dobitnik je nagrade „The Oldie“ za 2011. godinu, za svoj 90. rodjendan.

Izvor: Krstarica. com

(Z. T.)

Pročitajte još