Nepoznati detalji o Jeleni Rozgi: Ovog je popularnog pjevača ljubila u mladosti, a na jednom nastupu je pala u nesvijest

Piše: Redakcija

Jelena Rozga jedna je od najpopularnijih pjevačica na našim prostorima koja klubove, ali i velike dvorane, puni bez problema.

Na početku solo karijere joj to ipak nije samo tako polazilo za rukom te je, kako je otkrila jednom prilikom, na nekim njenim nastupima bilo ‘više konobara nego ljudi’.

Prije je bila balerina

Prije nego što je cijeli Balkan upoznao Jelenu kao pjevačicu megapopularne grupe Magazin, ona se bavila sasvim drugim vidom umjetnosti – plesala je balet od malih nogu. Pokazala je toliki talent da su je s 13 godina pozvali u milansku Scalu, ali roditelji je nisu pustili.

Uporedno sa srednjom školom upisala je baletnu školu u Zagrebu, a u jednom je intervjuu opisala kako je zbog baleta često trpjela i bolove.

‘Ja bih znala oblačit te špice i plakati od bolova. Prsti su mi nerijetko bili krvavi, ali bih ih nekako omotala i otplesala što je trebalo. Mama mi je znala reći da odustanem, da je balet pretežak i da neću ništa od toga zaraditi u životu. Čak mi je predlagala da se primim pjevanja. Pa do 12. godine sam već nekoliko puta uganula gležanj lijeve noge, pa čak i dan danas nakon koncerata osjećam bol u toj nozi. Ali, toliko sam voljela balet da sam sve izdržala’, ispričala je u emisiji Portret.

Tončija Huljića oduševila je kad joj je bilo samo 19

Pjevačica Magazina postala je sa samo 19 godina, a svemu je kumovala njena mama koja se, kad je čula da Danijela Martinović odlazi iz Magazina, javila Tončiju Huljiću i predložila mu svoju kćer koja je Magazin obožavala.

‘On je u to vrijeme imao papir sa cijelom listom curica koje su htjele pjevati u Magazinu. Njemu se, kako mi je kasnije pričao, svidjelo moje ime i prezime pa je nazvao moju mamu. Ja sam se ranije snimala kako pjevam pjesme Ljiljane Nikolovske. Tonči je te kasetice i moje slike pokazao Zdenku Runjiću i njih dvojica su se složili da je to to’, ispričala je Jelena.

Solo karijera joj nije bila blistava od početka

Jelena je nakon 10 godina nastupa s Magazinom odlučila karijeru nastaviti samostalno, a tad nije dobila baš puno prodrške.

‘Nakon 10 godina u Magazinu, budući da sam ja uvijek u životu voljela riskirati, odlučila sam napraviti korak. Nisam znala sam gdje idem, niti šta me čeka, ali imala sam potrebu sebi nešto dokazati. Nikad se nisam bavila drugima, isključivo gledam sebe. Malo ljudi je u to vrijeme vjerovalo u mene, čak i oni s kojima sam se družila su mi govorili – ‘šta ti je, zašto riskiraš’? Ali, kod mene odustajanje nikad nije bila opcija’, ispričala je Jelena u intervjuu za Cosmopolitan.

U istom intervjuu otkrila je da je na nekim njenim ranijim solo nastupima bilo jako malo publike.

‘Na samom početku, kad sam 2006. krenula u solo-vode, znalo se desiti i da na nastupima ima više konobara nego ljudi, bilo je suza, ali odsutajanja ne’, rekla je Jelena.

Stihovi ‘žena, majka, kraljica’ originalno nisu trebali biti u Bižuteriji

Jedan od najupečatljivijih stihova njenom hitu Bižuterija je definitivno onaj gdje se spominje žena, majka, kraljica’, ali tih riječi u originalnoj verziji pjesme nije bilo.

Jelena je ispričala da je umjesto njih bio stih koji joj nije baš sjeo, te je molila Vjekoslavu Huljić da ga promijeni. Novi stihovi su se tako dobro uklopili da je Tonči Huljić predložio da se tako zove pjesma, ali Jelena nije željela. Druga opcija je bila Privjesak, a naziv Bižuterija izabrao je Nenad Ninčević.

Bižuteriju je Jelena čekala punih četiri godine, iskustvo koje je iskoristila kao primjer kad su je pitali što bi savjetovala drugim ženama.

‘Strpljenje, i vjerovati u svoje snove. Ne ide ništa preko noći, treba vjerovati u sebe, raditi i biti strpljiv. Ja sam, recimo, četiri godine čekala da mi se desi veliki hit kao što je Bižuterija, i dočekala sam je. Nakon toga su se redali uspjeh za uspjehom, dvorana za dvoranom, album, a i na kraju Porin koji sam dobila za Bižuteriju’, ispričala je.

Nadimak joj se sastoji od samo jednog slova

‘Zovu me R. Samo R. Ovi najbliži mi kažu ‘ljubavi, gdje si mala’, i tako to…, ali nekako sam već navikla. Budimo realni, Rozga ne zvuči lijepo, ali je zvučno! Koliko sam prije kao mala mrzila svoje prezime u osnovnoj školi, toliko ga sada ne bih mijenjala ni za šta. Da dođe princ na bijelom konju, i da kaže da se preziva Princ, rekla bi’, sorry, ja ostajem Rozga’, kaže pjevačica.

Jednom se onesvijestila na koncertu

‘Jednom sam se onesvijestila na sceni! Još sam bila u grupi Magazin, i na jednom koncertu nešto nije bilo u redu s klima-uređajima… A ništa, odnijeli su me u garderobu, dali mi vode, osvježili me, došla sam sebi i vratili su me na binu, i nastavila sam koncert! Ali, to su normalne stvari, sve je to u opisu mog posla!’, ispričala je Cosmopolitanu.

Jelena privatni život nastoji držati podalje od očiju javnosti pa je, iako je se spajalo s brojnim muškarcima, rijetke ljubila javno. Međutim, pokazalo se da je priča o njenoj vezi sa Giulianom ipak više od trača što je jednom prilikom otkrio sam pjevač.

‘Istina je, bili smo djeca, Jelena je ovako super cura’, rekao je Giuliano 2013. godine.

Kako se Jelena mijenjala kroz godine pogledajte u nastavku:

Izvor: Story.hr

(L. M.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti