Japanska princeza koja se odrekla titule zbog ljubavi živjet će u jednosobnom stanu?

Piše: Redakcija

Princeza Mako, nećakinja japanskog cara, odrekla se titule i 1.2 miliona eura kada se ovog utorka udala za 30-godišnjeg pučanina Keia Komuru.

Nekoliko sati nakon vjenčanja, mladenci su prvi put nakon 2017. godine održali konferenciju za novinare.

– Od srca sam zahvalna, rekla je Mako prvi put se obraćajući javnosti kao civil i izrazivši zahvalnost ljudima koji su joj pomogli i podržali je.

Kei je svoj govor započeo s “Volim Mako”.

– Želim provesti svoj život s osobom koju volim, rekao je desecima novinara okupljenih u prostoriji koju su iznajmili za taj događaj.

Mladenci su izjavili da planiraju zajedno izgraditi toplu i mirnu porodičnu atmosferu, a iako nisu otkrili gdje će živjeti, japanska televizija NHK tvrdi da će se zajedno useliti u jednosobni stan u Tokiju, prije nego što se presele u New York.

Podsjetimo, carska institucija je ranije ovog mjeseca pojasnila da se ceremonija vjenčanja, banket prijema i drugi rituali neće održati i da se paušalni iznos koji se obično daje ženama iz carskog kućanstva koje se udaju za pučane, koji iznosi 1.2 miliona eura, ne odobrava.

Izvor: index.hr

(S.P.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti