Shiloh Jolie Pitt, kćerka Angeline Jolie i Brada Pitta: Godinama je željela biti dječak, a onda se predomislila

Piše: I.J.

Holivudska glumica Angelina Jolie kroz godine oduševljava svojim glamuroznim izdanjima s crvenih tepiha, a da je njen dobar ukus za modu nasljedan, pokazala je dolaskom na premijeru novog Marvelovog filma „Etarnals“ u Los Angelesu. Naime, crvenim tepihom je prošetala u društvu svoje petero djece, koje je dobila u braku s poznatim glumcem Bradom Pittom od kojeg se razvela 2016. godine.

Rame uz rame sa slavnom mamom kao najveća podrška i oslonac stigli stu Maddox (20), Zahara (16), Shiloh (15) te blizanci Vivienne i Knox (13). No, najveću pažnju javnosti privukla je Shiloh koja je izgledala predivno i svojim izborom odjevne kombinacije za ovu priliku sve prisutne ostavila bez daha. Tinejdžerka je zablistala i vrlo vješto pozirala fotografima u dugoj bež haljini bez rukava, koju je Angelina nosila ranije ove godine i jednako mamila uzdahe. Poseban modni štih naglasile su bijele ravne cipelice, a zlatne nanogice su se sjajno uklopile u cijeli outfit. Malena Shiloh je ovim izdanjem dala naglasiti kako prihvata svoje tijelo i pokazala ženstvenu stranu.

DJEČAK JOHN

Inače, Shiloh se, kao prvo biološko dijete Brada Pitta i Angeline Jolie, već od samog rođenja našla pod lupom javnosti, a još više pažnje počela je privlačiti kad je u javnost izašlo da se osjeća kao dječak, i to kad su joj bile samo dvije godine. Kako je odrastala, izrazila je želju da bude dječak i dala sebi ime John, a Brad Pitt je o odgoju Shiloh, odnosno Johna, prvi put u medijima progovorio sada već davne 2008. godine kod Oprah Winfrey. Tada je glumac otkrio da je zovu muškim imenina, dok se Angelina o svemu oglasila dvije godine kasnije, kazavši kako je sve počelo kada je John imao samo dvije godine.

– Ona želi biti dječak pa smo joj ispunili želju i skratili kosu. Voli nositi mušku odjeću i misli da je jedna od braće – rekla je tada mama Angelina, koja je u potpunosti podržavala ovakvu odluku od samog početka, i dodala:

– Mislim da je fascinantna, kao i njeni izbori koje donosi.

Kao i svakom roditelju, sreća njihovog djeteta je najbitnija stoga, bez obzira na to kojim imenom bi se Shiloh radije zvala ili kakvu odjeću nosila, Angelina i Brad nisu učinili ništa drugo osim što su prihvatili jedinstvenost svog djeteta.

– Nikada ne bih bila onaj roditelj koji bi nekoga prisiljavao da bude nešto što nije. Mislim da je to samo loše roditeljstvo – istakla je glumica jedne prilike.

Angelina i Brad odgajali su zajedno svoju djecu sve dok se nisu razveli 2016. godine, kada je i počela žučna bitka za starateljstvo, te im je naposljetku u maju ove godine dodijeljeno zajedničko starateljstvo. Iako je to bio dug put i njihova djeca su prošla mnogo toga, glumica je istakla kako je inspirirana hrabrošću svoje djece te da uči iz njihove snage.

UVIJEK SVOJA

Shiloh se nastavila oblačiti kao dječak godinama. Na fotografijama koje su pravili paparazzi većinom se mogla vidjeti u dječačkoj odjeći i kratke frizure, a na crvene tepihe dolazila bi u odijelima, sličnim onima kakve su nosili njen otac i braća. Mediji su, također, često pisali o njenoj navodnoj transrodnosti, a zbog toga je postala i jedna od ikona LGBTQ zajednice.

Tinejdžerku Shiloh modni kritičari su opisivali i nerijetko govorili o njenom androginom, neustrašivom i elegantnom osjećaju za modu. Iako ima samo 15 godina, Shiloh svoj lični stil još razvija te se ne boji izaći iz svoje zone komfora, eksperimentirati i promijeniti stvari.

Kćerka poznate glumice je ovu godinu počela razbijajući sve predrasude i igrajući se modom oduševljavala svakim novim pojavljivanjem u javnosti. Tako je u januaru ove godine fotografirana u farmerkama s izrezima, probušenim ušima i kosom zavezanom u neurednu punđu, što je bilo daleko od dječačkog stila koji je nosila ranije. Njen izgled bi se čak mogao nazvati i nekonvencionalnijim ili sigurnijim, barem kada se napravi poređenje s odjevnim kombinacijama koje je preferirala nositi.

Medijima su dugo vremena kružile informacije kako se mlada Shiloh želi podvrgnuti operaciji promjene spola, no nikada nije potvrđeno da se to dogodilo, a sada su se mnogi prijatno iznenadili kad su je ponovno vidjeli u haljini.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti