Halle Berry: Jakna i čizme s dezenom koji neki modni kritičari smatraju neprimjerenim

Piše: Redakcija

Nakon virtualnog gostovanja u showu najpopularnijeg britanskog voditelja Grahama Nortona, glumicu i producenticu Halle Berry znatiželjni fotografi ulovili su na izlasku iz jednog njujorškog hotela.

Prilikom javljanja u emisiju Halle je bila odjevena u kožnati kaput brenda Zimmerman. Uski model midi kroja s patentnim zatvaračem iz njihove kolekcije za jesen/zimu 2021. u ovoj prigodi odglumio je haljinu, a Halle ga je spojila s čizmama dizajnera Jimmyja Chooa.

Nakon toga presvukla se u još efektniju odjevnu kombinaciju u kojoj je dominirao takozvani maskirni ili kamuflažni dezen.

Ovaj tip uzorka nalazimo na uniformama vojnika, a kako mu samo ime govori, nastao je da bi zamaskirao tj. kamuflirao vojnike tokom borbe. Maskirni uzorci zapravo simuliraju prirodno okruženje u kojem se vojnici nalaze.

Korak po korak, pojedine varijante uzorka ušle su svijet mode, pa smo ga sve češće počeli viđati u kolekcijama modnih kuća i street-style kombinacijama.

Tako se i Halle odlučila za predimenzioniranu jaknu i visoke čizme s maskirnim dezenom. Međutim, neki modni znalci pitaju se je li njegovo nošenje uopće primjereno s obzirom na originalnu namjenu i konotaciju koju ima.

Vanessa Friedman, glavna modna kritičarka New York Timesa, smatra kako ga civili u pravilu ne bi trebali nositi.

S druge strane, Julia Gall, modna urednica u magazinu Marie Claire, smatra kako su se mnogi originalno vojnički odjevni komadi odavno odvojili od svojeg funkcionalnog porijekla. Primjerice, bomber-jakne, avijatičarske naočale, zelene vojničke jakne – sve je to danas dio američkog modnog identiteta. To su klasici koji su već nadišli modu. Oni su poput traperica, sveprisutni su, kazala je.

Izvor: Zadovoljna.hr

(Z. T.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti