Godina bez legende: Kćerka Mustafe Nadarevića fotografijom rasplakala mnoge

Piše: L. M.

Mustafa Nadarević je preminuo je 22. novembra 2020. godine u Zagrebu, nakon teške i dugotrajne borbe s rakom pluća, u 78. godini života. Opus uloga po kojima ćemo ga pamtiti je impresivan, a pola stoljeća njegovog djelovanja ostavio je neizbrisiv trag u kulturi južnoslavenskog prostora.

Pored velikog značaja na kulturnom polju, Mustafa Nadarević će ostati upamćen kao legenda i čovjek velikog srca. Tome u prilog govore i svodočanstva brojnih kolega i prijatelja koji i danas plaču zbog gubitka velikog Mustafe.


Na svom Instagram profilu kćerka Mustafe Nadarevića, Nana Nadarević je objavila emotivnu fotografiju sa svojim ocem. Ova fotografija opisuje njihov odnos prepun smijahe i ljubavi. U opis Nana je samo stavila jedno srce.

Fotografija je skupila velik broj lajkova, a u komentarima brojni prijatelji sa tugom i sjetom ostavljaju srca i prisjećaju se jednog jedinog Mustafe Nadarevića.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti