Slavne žene koje su mediji toliko progonili da su im skoro uništili živote: Neke nisu imale mira sve do smrti

Piše: Redakcija

Biti žena nije lako, ali kad si slavna žena, još je teže. Ženama s ove liste mediji su toliko progonili da nisu imale ni trenutka odmora, a nekima su totalno uništili živote.

Da slavnima nije lako i da im pozornost medija ne sjeda uvijek najbolje, požalila se Hilaria Baldwin, supruga Aleca Baldwina koji se pod lupom javnosti nalazi još od kada je nehotično ubio snimateljicu Halynu Hutchins na setu filma Rust.

Daleko od toga da je Alec jedini koji se teško nosi s pritiskom javnog posla, a u nastavku vam donosimo listu žena kojima su mediji svakako jako zakomplicirali život, a nekima ga i totalno uništili.

Britney Spears

Jedna od najvećih žrtava medijskog linča bila je i pjevačica Britney Spears, a u dokumentarcu o njoj prikazano je kako su je često progonili sve dok pred kamerama nije doživjela slom i obrijala glavu nakon čega su njeni mentalni problemi osvanuli na svim naslovnicama.

Britney je u medijima bila prisutna od najranije dobi, te je bila otvoreno seksualizirana, razvlačene su njene osobne veze i odnosi s porodicom, a na kraju je završila pod dugogodišnjim mučnim skrbništvom svog oca kojeg se tek nedavno uspjela riješiti.

Courtney Love

Courtney je komplicirana žena koja je živi dokaz da nisu samo muškarci predodređeni postati divljim rock zvijezdama. Međutim, nije doživjela isti tretman kao njeni muški kolege. Sve zbog čega se njenog tragično preminulog supruga Kurta Cobaina slavilo, njoj se predbacivalo. Tamo gdje se njega nazivalo grunge zvijezdom i temperamentnim, nju se prozivalo prljavom i teškom osobom. Dok se njegov muzički rad slavio, njen se zanemarivao i pisalo se kako svoju slavu duguje samo njemu. Njenu su ambiciju zvali oportunizmom, a često su je krivili i za njegovu smrt.

Jessica Simpson

Jessica je odrasla kao kći propovjednika koja je pjevala u crkvenom horu. Njen ju je impresivan vokal pretvorio u zvijezdu početkom 2000-ih, a s uspjehom je došla i medijska pažnja i za nju se puno toga promijenilo. Nažalost, ne na bolje.

Kad je imala samo 14 godina, rekli su joj da mora smršati što je uzrokovalo nezdrav odnos s hranom, ekstremno izgladnjivanje i uzimanje dijetalnih tableta. Govorila je o tome kako je njena odluka da ne stupa u spolne odnose prije braka bila pretvorena u fetiš od strane medija, još dok je bila tinejdžerica. Nju i njenog tadašnjeg dečka Nicka Leshayja često su ispitivali o njihovom seksualnom životu, odnosno nedostatku istog, gotovo u svakoj prilici. Zbog toga se kasnije u javnosti nju krivilo jer to ‘gura u lice ljudima’.

Amy Winehouse

Iako je Amy Winehouse bila iznimno talentirana pjevačica, u očima javnosti nije bila prosuđivana po rezultatima svog rada, već po ličnim demonima i borbama koji su često bili izrugivani u medijima.

Pisalo se o njenoj težini, ovisnostima i bračnim problemima, a sve je bilo predstavljeno kao zabava, čak i kad je bilo očito da je Amy u jako lošem stanju.

Dijelile su se njene fotografije snimljene dok je bila pod utjecajem droga i alkohola, no niko njen problem nije shvatao ozbiljno. Preminula je od trovanja alkoholom 2011. Bilo joj je 27 godina.

Meghan Markle

Pritisak medija i javnosti na vojvotkinju od Sussexa bio je toliko jak da je 2020. sa suprugom princem Harryjem napustila kraljevsku porodicu i preselila se u Ameriku.

Kako često biva s lijepim i mladim ženama u svijetu slavnih, nakon zaruka s princem mediji su je stavili na pijedestal, a zatim je rastrgali. Negativne vijesti su počele kad je zatrudnjela s njihovim prvim djetetom, malenim Archiejem, nakon čega se kritiziralo njeno roditeljstvo, uspoređivalo ju se s Kate Middleton, pri čemu je Meghan uvijek gubila, a greška se tražila u svakom njenom koraku.

Meghan je u ozloglašenom intervjuu za Oprah otkrila da je bila u teškoj depresiji i da ‘više nije željela živjeti’.

Janet Jackson

Kad su 2004. zajedno nastupali na Super Bowlu, Justin Timberlake je otrgnuo dio njenog grudnjaka usred pjesme i tako dojku Janet Jackson izložio pogledima 143 milona gledatelja. Iako se to dogodilo na samo djelić sekunde, te bez obzira na to da to nije učinila ona sama već Timberlake, svi su za taj ‘incident’ okrivili nju. Otišlo je tako daleko da joj je bilo zabranjeno ne samo nastupiti već i doći na dodjelu Grammyja (dok je taj isti Timberlake osvojio dvije nagrade), a MTV je prestao puštati njene spotove.

Izvor: story.hr

(S.P.)

 

Pročitajte još