Ovo je omiljeno jelo Nikole Rokvića: Priprema mu ga supruga Bojana

Piše: Redakcija

Recept stiže  pravo iz kuhinje Nikole Rokvića i Bojane Barović

Poznati pjevač i njegova supruga vode računa o namirnicima koje će se naći na njihovoj trpezi, pa se mogu pohvaliti dobrom formom i još boljim zdravljem. Na ishranu posebno obraćaju pažnju, a Bojana je sa pratiocima na Instagramu podijelila recept za omiljeno jelo njenog supruga, koje se priprema na vodi.

Glavni sastojak je quinoa, koja obiluje proteinima i ugljenim hidratima, sadrži kalcijum, vitamine B1, B2 i E. Budući da jača organizam i preventivno djeluje na procese u tijelu, smatra se poželjnom u jelovniku.

Quinoa zdjela, po receptu Bojane Barović priprema se jednostavno. Na pari se obari isjeckano povrće: u jednoj posudi šitake, bukovača, šampinjoni i tikvice, a u drugoj mrkva i karfiol.

Quinoa se prokuha na vodi petnaestak minuta. Poseban šmek daje namaz koji se pravi od avokada, mladog luka i indijskog oraha.

Tanjiru zdravlja, u kome dominiraju boje, čak i ako niste ljubitelji ovakvog načina ishrane, teško je odoljeti. Osim toga, domaćice najbolje znaju koliko je nezgodno kad nemaju ideju šta da pripreme za ručak, pa novi recept  uvijek dobro dođe.

 

Izvor: Hellomagazin.rs

(Z. T.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti