Macron nema novca koliko mnogi smatraju, sve je u rukama njegove “žene pume”

Piše: Redakcija

Zbog novog soja Omikrona koji stvara probleme u Francuskoj, kao i cijele pandemije koronavirusa, skoro pa je ispod radara prošla vijest o bogatstvu predsjedničkog para Francuske i njihove imovine.

Iako je informacija u javnost data još početkom decembra prošle godine, završila je neprimijećeno, ali se francuski Le Figaro ipak pobrinuo da se o tome govori i piše.

Iz izjave koju je Macron dao, vidljivo je da nema niti jednu nekretninu u svom vlasništvu te da na svom bankovnom računu ima nešto više od 167 hiljada eura.

Naime, supruga Brigitte je ta koja posjeduje nekretnine. U vlasništvu ima četverospratnu kuću u Le Touquetu, nazvanu Villa Monéjan, nazvana u spomen na njene roditelja Simonea i Jean, a i nasljednica je čokoladnog carstvna Trogneux, koje su osnovali njeni roditelji.

Inače, u prizemlju kuće, Brigitte iznajmljuje dva stana – u jednom se nalazi agencija za nekretnine, a u drugom butik. Još je 2017. godine, francuski predsjednik vrijednost kuće prijavio na 1.2 miliona eura, dok je danas vrijednosti itekako veća. Naime, vrijednost se procjenjuje na između 2.7 i 2.8 miliona eura.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Paola Binon (@ginger_hellebore)

Vilu su renovirali 2011. godine, zbog čega su podignuli kredit od 350 hiljada eura na 15 godina.

Izvor: story.hr

(S.P.)

Pročitajte još