Eldin Huseinbegović i Aleksandar Sofronijević promovirali novu pjesmu “Đula”

Piše: Selma Hodo

Eldin Huseinbegović i Aleksandar Sofronijević danas su u prisustvu svojih kolega, ali mnogobrojnih medija promovirali zajedničku pjesmu „Đula“. Ova dva muzičara spojila je ljubav prema kvalitetnoj muzici, a mnogi koji su čuli ovu kompoziciju kazali su da odiše emocijama.

Muziku i tekst za pjesmu Đula napisao je dugogodišnji prijatelj i saradnik Eldina Huseinbegovića, Kenan Hadžifejzović. Pjesma je nastala prije devet godina, no Eldinu ju je poželio snimiti baš u doba korone.

-Pjesmu sam prvi put čuo 2012. godine i ostala mi je tako u jednom starom telefonu. Za vrijeme korone usljed viška vremena iskopao sam u starom folderu baš taj demo snimak. Budući da sve dođe u pravo vrijeme onome ko zna da čeka, tako je došao red i na „Đulu“. Tad sam se i upoznao s Aleksandrom. I budući da smo htjeli uraditi zajedničku pjesmu, shvatio sam da je ona ona prava. Pjesma je ljubavna i lijepu poruku šalje. Trenutno je 13. na trendingu i jako mi je drago što je našla svoje mjesto na toj platformi, kazao je Huseinbegović.

Aleksandar Sofronijević kazao je kako pjesma dolazi u vrijeme kada se vraćaju prave vrijednosti ljubav, ali i ineres za onim starim ali dobrim pjesmama koje dugo traju i žive u srcima ljudi.

-Pjesma je nastala kao jedan hibrid da sponimo nešto što je staro i lijepo, a mnogo toga fali na našoj sceni. Pjesma je odsvirana uživo i odiše jednom pravom ljudskom emocijom koja u posljednje vrijeme svima nama fali. Nadam se da ćemo i u budućnosti raditi ovakve projekte, rekao je Sofronijević.

Na promociju su prisustvovale mnoge Eldinove kolege i prijatelji poput Hanke Paldum, Semira Cerića Koketa, Slađane Mandić, Kemala Hasića, Muharema Hadrovića i Enisa Bešlagića.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti