Poznati koji imaju ubjedljivo najveći IQ, među članovima Mense i pjevačica Žanamari Perčić

Piše: Redakcija

Osim dobrog izgleda i nevjerovatnog talenta, ove zvijezde imaju i natprosječnu inteligenciju. Neki su, položivši test, postali članovi Mense zahvaljujućim genijalnim rezultatima testa, a drugima je nedostajalo vrlo malo da ih prime u klub odabranih. 

Actor Matt Damon and his wife Luciana Bozán Barroso attend the world premiere for “The Martian” on day two of the Toronto International Film Festival at the Roy Thomson Hall Friday, Sept. 11, 2015 in Toronto. NASA scientists and engineers served as technical consultants on the film. The movie portrays a realistic view of the climate and topography of Mars, based on NASA data, and some of the challenges NASA faces as we prepare for human exploration of the Red Planet in the 2030s. Photo Credit: (NASA/Bill Ingalls)

Matt Damon ima IQ 160. Studirao je na Harvardu, ali je napustio fakultet i nastavio glumačku karijeru, što mu se pokazalo kao ‘pun pogodak’.

Sylvester Stallone jedan od najpopularnijih glumaca također se našao na ovoj listi jer ima IQ 160.

Na listi se našla i hrvatska pjevačica Žanamari Perčić. Njen IQ je 156, te je zbog toga članica Mense. Iako joj mnogi tepaju zbog savršene figure i izgleda, malo ljudi zna da se u njoj krije ‘pravi mali Einstein’.

Slavna glumica Sharon Stone primljena je na Univerzitet u Edinburghu kada je imala 15 godina, a koeficijent  inteligencije joj je 154. Također je članica Mense.

Manekenka Cindy Crawford ima definitivno sve, savršen izgled i natprosječnu inteligenciju. Manekenka je bila odlična učenica u srednjoj školi i primljena je na Univerzitet Northwestern. Međutim, zbog karijere je odustala od studija.

Natalie Portman u svojoj filmografiji ima različite uloge, odnaučnice do balerine. Ne samo da je jako talentovana za glumu, već je završila i osnovne akademske studije na prestižnom Harvardu. Osim univerzitetskog obrazovanja, Natalie tečno govori hebrejski i engleski, a razumije francuski, njemački, japanski i španski.

Izvor: Stroy.hr

(S.H.P)

Pročitajte još