Ko su sinovi Olivera Dragojevića? Vesna je busem išla do porodilišta, a pjevač je jedno branio djeci

Piše: Redakcija

Pokojni pjevač Oliver Dragojević ostavio je trag u beskraju svojim pjesmama, jednostavnošću, vjerom u ljude i ljubavlju prema muzici.

Velikan kakvog se sjećamo iza sebe stvorio je mnogobrojne hitove koje obožavaju apsolutno svi. Osim svojih pjesama, njegova velika ljubav bila je gospođa Vesna Dragojević i njihova tri sina.

Kada je riječ o njegovim sinovima, najstarijeg Dina Dragojevića dobio je 1975. te je u jednom od svojih javnih istupa istaknuo kako nije mogao prisustvovati Vesninom porođaju. Nakon tri godine od prvog porođaja Vesna je na svijet donijela blizance Damira i Davora.

Oliver je želio sačuvati porodičnu tradiciju da djeci ime počinje s početnim slovom ‘D’. Vesna danas važi za pravu neustrašivu heroinu koja je do porodilišta išla autobusnim prijevozom dok je Oliver za to vrijeme bio u Londonu.

– To je velika tegoba za ženu. Ne znam predstavlja li joj olakšanje to što je suprug pored nje. Ne znam. Bolje ju je vidjeti kada nije onako sva nervozna, slomljena. Tu sliku onda pamtiš, rekao je svojedobno legendarni Dragojević.

Pokojni pjevač je također objasnio kako je Vesna glava kuće, kao i u većini dalmatinskih kućanstava.

– Mogu reći da je Vesna glavna u kući, ali i da svako ima neki svoj prostor, istaknuo je Oliver.

Pjevač se prvi put ostvario kao djed 2008. kada su sin Dino i nevjesta Nevena dobili sina kojeg su nazvali Duje zato što je rođen 7. maja, tačno na dan zaštitnika grada Splita, svetog Duju. No to nije njihov jedini sin. Godine 2011. dobili su blizance Tonija i Luciju, a mlađi brat Damir i njegova supruga Vanda 2014. dobili kći Margitu, a 2017. sina Vinka. No, tu unučadi nije kraj.

Sin Davor i supruga Karmen imaju sina Marka koji je dobio ime po Oliverovu ocu. Prije dvije godine Davor je postao još jednom otac te dobio sina Luku. Ako ste loši s matematikom, tu smo mi da pomognemo. Vesna i pokojni Oliver imaju ukupno sedmero unučadi.

Vesna je svojedobno rekla kako je njen suprug jednom rekao kako svoju djecu mogu nazvati kako oni to žele, ali da im ne pada na pamet da neko od njih bude Oliver kako ga u školskim klupama ne bi zadirkivali da se zove Oliver Dragojević.

– Jako volim unuke, porodicu, to ne trebam ni govoriti. Mislim da sam dobar djed, vidim da me unuci vole. Dobra su to djeca. Znate, dok se nisu rodili unuci, nisam primjećivao kako vrijeme brzo prolazi. Kada ih gledam kako rastu, to me asocira na pšenicu koju posiješ prije Božića i onda iznikne kad treba. Stvarno vrijeme leti, rekao je 2016. nikada prežaljeni pjevač.

– Otac me nikad nije tlačio nekim svojim ambicijama. Kao ni Davoru ni Damiru, nije mi nikad gurao instrumente u ruku samo zato što smo djeca poznatog pjevača, nismo morali ni učit svirati niti ići u muzičku školu, iako je doma uvijek bilo klavijatura, gitara, klarinet… Otkad pamtim, nije nas nikad opterećivao svojim poslom i svojom slavom. Premda se to čini kao fraza, ali uvijek smo bili ka prijatelji, išli i na more i na ribe skupa, igrali zajedno biljar, a i danas je nezamislivo da ne igramo zajedno mali balun u Žrnovnici, rekao je sin Dino o pokojnom ocu u biografskoj knjizi ‘Splitska dica, od zidića do vječnosti’, koju je napisao muzički kritičar i novinar Zlatko Gall.

Naime, sinovi nisu krenuli očevim stopama, ali možda jednog dana unučad nastavi tamo gdje je legendarni pjevač stao. Podsjetimo, Oliver Dragojević napustio nas je 29. jula 2018. u 71. godini nakon borbe s teškom bolešću.

Izvor: story.hr

(S.P.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti