Ljubavna priča Celine Dion i Renea Angelila: Zaljubili su se kada je ona imala 12, a on 38 godina

Piše: Redakcija

Obožavatelje širom svijeta pogodila je vijest kako je Celine Dion, unatoč snažnoj želji primorana odgoditi sjevernoameričku turneju. Zbog konstantnog i bolnog grčenja mišića, priznala je kako će oporavak prije povratka na scenu trajati duže nego što se nadala. Celine zbog paralizirajućih bolova u stopalima i nogama više ne može ustati iz kreveta, kretati se ni hodati. Također je i značajno smršala, te je vrlo slaba što joj otežava brigu o njenim 11-godišnjim blizancima Eddyju i Nelsonu.

Navodno pjevačica razmišlja da se idućih mjeseci povuče sa scene, što bi se moglo otegnuti i na godinu dana.

Inače, Celine je u životu preživjela dvije velike tragedije koje su joj se dogodile u razmaku od nekoliko dana. Prvo je od raka grla izgubila supruga Renea, a zatim i brata. A ljubavna priča s Reneom bila je jedna od najljepših i najneobičnijih.

Celine Dion nikada nije krila da je sa svojim suprugom imala prvo seksualno iskustvo u životu.

Otkriveno je da su se pjevačica i Rene Angelil upoznali kada je ona imala 12 godina, a on 38 te su mnoge šokirale tvrdnje da je ubrzo započela njihova ljubavna priča.

Romansa je započela poprilično neočekivano. Njena majka je poslala snimku jedne pjesme koju je Celine napisala i pjevala  38-godišnjem menadžeru i producentu Rene Angelilu. Rene je tada bio muzički menadžer, a prije toga se također bavio pjevanjem.

Rene je smatrao da je Celine iznimno talentovano dijete, a to upoznavanje joj je potpuno promijenilo život. Kasnije ju je pozvao na audiciju u Quebec.

-Ja sam počela pjevati, on je počeo plakati. Tad sam znala da sam obavila dobar posao, otkrila je Celine koja je zatim s njim i majkom krenula na turneju po Evropi, Japanu i Kanadi.

Celine je insistirala da se ništa s njima na ljubavnom planu ne dogodi dok je maloljetna. Tako je i bilo, njih dvoje su ‘službeno’ počeli biti zajedno kada je Celine navršila 19 godina, a navodno su izlazili na spojeve dok je imala 18. Rene je bio stariji od Celine punih dvadeset i šest godina i zato su vezu krili dok se nisu vjenčali sedam godina kasnije.

Pjevačica se za njega udala iako se činilo da je javnost žestoko protiv te veze i braka.

-Neka ljudi misle i govore o nama što god žele. Mi se volimo i voljet ćemo se vječno, rekla je Celina na svadbenoj ceremoniji. Celine i Rene imaju sina Charlesa (19) te blizance Eddyja i Nelsona (7).

Suprug Celine Dion imao je zdravstvenih problema 90-ih i to upravo onih s grlom zbog kojih je na kraju preminuo. Čini se da je sve krenulo davno, ali se Rene dosta dobro nosio sa svim problemima. Krajem devedesetih godina mu je prvi put dijagnosticiran rak grla, nakon čega je Celine uzela dvogodišnju pauzu od karijere kako bi se fokusirala na supruga.

Rene je pobijedio bitku s rakom, a par je nakon remisije obnovio zavjete u znak sretnog oporavka. Nakon prve trudnoće i pobjede protiv raka njezinog supruga, Celine je započela petogodišnji muzički show u Las Vegasu, kojeg joj je neupitno osigurao njen menadžer i suprug.

Nakon dužeg sretnog perioda 2009. godine su se vratili zdravstveni problemi. Rene je imao problema sa srcem zbog čega je trebao na operaciju, a u pitanju je bila začepljena arterija. Celine je 2009. pretrpjela šok radi spontanog pobačaja. Godinu kasnije se situacija poboljšala u pitanju nasljednika te su sretni roditelji dobili blizance.

2014. se vratio Reneu rak grla, a Celine je odlučila uzeti godinu dana pauze od performansa u Las Vegasu. Suprug je nagovorio da se vrati i odrađuje svoj posao dostojanstveno.

Bitka s rakom je rapidno uzimala maha i Rene je 14. januara 2016. preminuo u 74. godini života. Javnost je ostala bez riječi kada je Celine na svojoj stranici napisala da joj je suprug preminuo u naručju jer je tako htio umrijeti.

Izvor: Story.hr

(S.H.P)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti