Sekta joj isprala mozak: Supruga Erosa Ramazzottija je živjela kao princeza, ali je bila žrtva lažnih terapeuta

Piše: Azra

Michelle Hunziker je prva supruga Erosa Ramazzottija, a njihov brak se raspao zbog pakla sekte u koji je uplovila.

– Priča zvuči: Isus Krist je imao sestru, koja se zaljubila u rimskog vojnika, izdala je brata i otišla s vojnikom u Rim. Ali Rimljani nisu htjeli ni da čuju za nju, pa je živjela u bijedi i siromaštvu. Bila je to kazna za izdaju. Ta sestra sam bila ja. Vjerovala sam da sam to bila u prošlom životu i da na plećima nosim tu krivicu, ispričala je Michelle, voditeljka i nekadašnja supruga italijanskog pjevača Erosa Ramazzottija u intervjuu koji je dala u jednom kafiću u Milanu novinaru njemačkog lista.

Vjerovala je i u to da je u prošlom životu bila supruga bivšeg njemačkog SS-ovca, ali nije spriječila njegove zločine. Godinama je bila veganka, zato što se čak i pizza pravi od “demonovih sastojaka”. Otkriva da godinama “nije imala seks”, i da je uvijek neko bio pored nje da je kontroliše. Četiri godine nije komunicirala s majkom i starim prijateljima. Uništili su joj brak s Ramazzottijem i oduzeli mnogo novca.

Sredinom 90-tih godina prošlog vijeka Michelle je imala 18 godina i radila je kao model. U Italiji je bila poznata s reklamnog plakata. Zabavljala se s Ramazzottijem, u koga je bila zaljubljena do ušiju. Godine 1996. rodila im se kćerka Aurora, a dvije godine kasnije su se vjenčali.

– Živjela sam u bajci – kaže ona.

Međutim, ožiljci iz djetinjstva su ostavili traga. Roditelji su se razveli, otac, koga je obožavala, počeo je da pije i izgubila je kontakt s njim.

– Eros je bio divan, sve je činio za mene, ali je često bio na turneji, a ja sam ostajala sama kod kuće – otkriva.

Mučile su je sumnje i pitanja s kojima se suočavamo u 20-tim godinama. A onda je počela da joj opada kosa, pa je zatražila pomoć žene po imenu Klelija, tzv. prana terapeutkinje.

– Bila je blaga i lijepa i slušala me je. Imala sam osjećaj da me otac ne voli. Klelija je to iskoristila. Čule smo se deset puta dnevno. Kosa je prestala da mi opada. Klelija mi je rekla da prestanem da pušim i ja sam prestala. Imala sam nekoga da me sasluša – kaže Michelle.

Kada je posjetila Kleliju, u njenom stanu je bilo još 20 ljudi. Tamo je saznala za tzv. “channelling” (komuniciranje s mrtvima preko kanala).

– Klelija nas je učila da smo izabrani zato što imamo sreću da spasimo svoje duše i da nam duše umrlih šalju poruke kroz kanal – kaže ona.

– Rekla mi je da moram da se odvojim od ljudi koji me ne vole, jer mogu samo da mi naude – otkriva. Ispričala joj je da je Ramazzotti u prošlom životu bio rimski vojnik koji ju je gurnuo u siromaštvo.

– Moj muž je odavno gajio sumnje prema Kleliji i njenoj sekti. Jednog dana me je stavio pred svršen čin: Ili oni, ili ja – navodi Michelle koja se u tom trenutku odlučila za novu “porodicu”.

U to vrijeme je postala poznata i u Njemačkoj – kao voditeljka u prvoj sezoni programa “Njemačka traži superzvijezdu”. Oduševila je publiku svojim osmijehom, ubirala aplauze. Otkuda osjećaj da je nevoljena?

– Nije to tako jednostavno. Publika nije bila tu kada sam uvečer bila sama kod kuće. Publici nisam mogla da ispričam ono što mogu da ispričam nekome ko me voli – objašnjava ona.

Danas ima 41. godinu, udata je za nasljednika i šefa modnog koncerna “Trussardi”, s kojim ima dvije kćerke.

Čini se da sada zna šta je ljubav, ali ranije nije bilo tako: kao 17-godišnjakinja je došla u Milano, postala manekenka, zatrudnjela u 19. Od vremena u sekti prošle su godine i kaže da nema namjeru da ih tuži. Klelija i udruženje živjeli su od njenog novca, bili su njena agencija, čak su joj odredili Klelijinog sina za dečka.

Bila je odlučna i napustila je sektu.

– Rekli su mi da ću umrijeti ako odem. Vjerovala sam im, ali u tom trenutku mi je bilo svejedno, htjela sam da budem s kćerkom, makar poslije toga i umrla – kaže ona.

Izvor: happytv.rs

(S.P.)

Pročitajte još